Hamilton najbrži pred sprint trku na Silverstonu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je večeras najbrže vreme u kvalifikacijama uoči subotnje sprint trke u Formuli 1, na stazi Silverston.
Sedmostruki svetski šampion je do prvog mesta došao vremenom od 1:26,134 minuta, dok će iz prvog startnog reda sutra krenuti i vodeći u generalnom plasmanu vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je zaostao za 0,075 sekundi.
 
Hamiltonov timski kolega Valteri Botas zauzeo je treće mesto (0,194 sekunde zaostatka), dok je četvrto mesto pripalo vozaču Ferarija Šarlu Lekleru (0,694).
 
Do desetog mesta plasirani su još vozači, Red Bula Serhio Peres, Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo, Vilijamsa Džordž Rasel, Ferarija Karlos Sainc i Aston Martina Sebastijan Fetel.
 
Prva sprint trka u sezoni vozi se sutra od 17.30, u dužini od 100 kilometara (17 krugova).
 
Pobednik sprint trke dobiće tri boda, drugoplasirani dva, dok će treći dobiti jedan bod u generalnom plasmanu šampionata.
 
Sprint trka odrediće i mesta pred trku za Veliku nagradu Velike Britanije, koja se vozi u nedelju od 16h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).