OI: Bojan Zdelar u polufinalu

Bojan Zdelar plasirao se u polufinale jednoseda na 1000 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Zdelar je startovao odlučno i već posle 250 metara zauzeo je drugu poziciju. Posle 350 metara Zdelar i Belorus Aleh Jurenija odvojili su se od ostatka takmičara i veslali sigurno ka cilju. Jurenija je trijumfovao (3:43.444), dok je Zdelar odličnom vožnjom kroz cilj prošao kao drugi i plasirao se direktno u polufinale (3:45.074).
 
Iako je pokušavao da ih stigne, treću poziciju zauzeo je Norvežanin Lars Magne Ujvang koji je na kraju trku završio sa 2.179 sekundi zaostatka za našim predstavnikom.
 
"Zadovoljan sam prvom trkom na Olimpijskim igrama. Glavni cilj mi je bio da budem među prva dva takmičara u kvalifikacionoj trci, što sam i uspeo da uradim i time sam preskočio četvrtfinale. Na polovini trke sam osetio da Norvežanin posustaje te sam i ja smanjio ritam kako bi sačuvao snagu za naredne trke", naglasio je Bojan posle kvalifikacija.
 
Polufinale K1-1000 vesla se sutra od tri sata ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).