Serena Vilijams povređena: Povukla se sa US Opena

Amerikanka Serena Vilijams saopštila je danas da se povlači sa predstojećeg Otvorenog prvenstva SAD zbog povrede tetive.
Jedna od najboljih teniserki svih vremena neće biti u prilici da se bori za novi grend slem trofej jer, kako sama kaže, nije dovoljno oporavljena od povrede kada joj je pukla tetiva.
 
"Posle ozbiljnog razmatranja i poštovanja saveta mojih lekara i mog lekarskog tima, odlučila sam da se povučem sa US opena, kako bih omogućila svom telu da se potpuno oporavi od pocepane tetive", poručila je Vilijams na društvenim mrežama.
 
Vilijams je na US openu trebalo da se bori za 24. grend slem titulu u karijeri čijim bi se osvajanjem izjednačila sa rekorderkom Margaret Kort.
 
 
Kako kaže, Njujork je jedan od najuzbudljivijih gradova, te jedno od njenih najomiljenijih mesta za igru. 
 
"Faliće mi navijači, navijaćemo iz daleka. Hvala na konstantnoj podršci i ljubavi, vidimo se uskoro", poručila je Serena Vilijams.
 
Osvajačica šest US Opena se povredila tokom meča prvog kola ovogodišnjeg Vimbldona u junu povredila.
 
Vilijams nije osvojila grend slem titulu već više od četiri godine, od Australijan opena 2017. godine. Posle toga je pauzirala zbog trudnoće i porođaja, a teren se vratila sredinom 2018. godine.
 
Takmičenje na poslednjem grend slemu sezone počinje 29. avgusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.