Indijan Vels: Krajinović zakazao meč sa Medvedevim, Lajović poražen

Drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu donelo je polovičan učinak kada je o teniserima iz Srbije reč.
Indijan Vels: Krajinović zakazao meč sa Medvedevim, Lajović poražen
Foto: Pixabay

Prvi je na teren izašao Dušan Lajović, koji je za protivnika imao domaćeg tenisera Tomija Pola, sa kojim se do sada nije susretao.

U meču koji je trajao svega jedan sat, Amerikanac je od starta dominirao dobivši prvi deo igre sa 6:2. 

U drugom setu Lajović je pokušao da prati ritam svog protivnika sve do rezultata 3:3, kada Tomi Pol pravi brejk i dobija ovaj deo igre sa 6:3.

Ovim porazom loša serija Lajovićevih rezultata samo je produbljena, jer je u poslednjih šest mečeva dobio samo jedan.

Jedini preostali predstavnik Srbije na po mnogima najvećem mastersu iz serije 1000 Filip Krajinović takođe je za protivnika imao domaćeg tenisera, Markosa Hirona.

Iako se u prvom setu duela Krajinović u više navrata susretao sa brejk loptama Amerikanca, uspeo je da ih spase i da odvede meč u taj-brejk koji je dobio sa ubedljivih 7:2.

Totalno drugačiji scenario usledio je u drugom setu, kada je Krajinović već na startu poveo rezultatom 3:0 uz dva brejka prednosti, da bi na kraju Hiron oba brejka vratio. 

Ipak, smireniju ruku u odlučujućim momentima imao je predstavnik Srbije koji je na 5:5 napravio brejk, te sigurno odservirao za plasman u 3. kolo.

Naredni protivnik Filipa Krajinovića biće drugi teniser sveta Danil Medvedev, koji na ovom turniru "juri" prvu poziciju na ATP listi koju će obezbediti ukoliko osvoji turnir.

Meč dvojice tenisera biće na programu u utorak, a u dosadašnja dva meča oba tenisera pobeđivala su po jedanput.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.