Đoković na spisku reprezentacije Srbije za ATP Kup u Australiji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće na ATP kupu koji će u januaru biti održan u Sidneju, najavili su organizatori.

Ovo takmičenje prethodi Australijan openu koji će se igrati u Melburnu, a na kojem je Đokovićevo učešće još uvek pod znakom pitanja.

Nedoumice u vezi sa nastupom devetostrukog osvajača grend slema u Australiji nastale su nakon najave australijskih zvaničnika da svi teniseri koji će doputovati u Australiju moraju da budu vakcinisani protiv korona virusa kako bi nastupili. 
Prvi reket Srbije nije želeo da oktrije da li je vakcinisan.
 
Na zvaničnom sajtu ATP, na kojem su najavljeni sastavi 16 reprezentacija koje će se takmičiti u okviru ATP kupa u Sidneju navodi se da će Đoković predvoditi Srbiju. 
 
"Srbija, koju će predvoditi prvi reket sveta Novak Đoković, takmičiće se u grupi A zajdno sa Norveškom, Čileom i Španijom. Pre dve godine Srbija je osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobedom nad Španijom u finalu", navodi se na sajtu. 
 
Kako bi Đoković bez vakcine zaigrao u Sidneju na ATP kupu, potrebno je da dobije posebnu dozvolu vlade, a potom boravi 14 dana u karantinu po sletanju u Australiju. 
 
Iako je ista opcija ponuđena i organizatorima turnira u Melburnu, rukovodstvo ovog grend slem turnira odlučilo da nastup dozvoli samo vakcinisanim takmičarima i navijačima. 
 
To je u više navrata nedvosmisleno ponavljao prvi čovek Australijan opena Kreg Tajli.
 
U sastavu Srbije za ovo takmičenje, pored Đokovića našli su se i Filip Krajinović, Dušan Lajović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.
 
Takođe, na sajtu ATP među španskim teniserima nema šestog igrača planete i osvajača 20 GS titula – Rafaela Nadala.

ATP kup je na programu od 1. do 9. januara naredne godine, dok je početak Australijan opena zakazan za 17. januar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.