Srbiju na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu predstavlja 15 atletičara

Srbiju će na predstojećem Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, koje je na programu od 18. do 20. marta, predstavljati 15 atletičara.
Za medalje i nove rekorde u Beogradskoj areni boriće se više od 1.000 atletičara, medju kojima je i 15 koji će braniti boje Srbije.
Srbiju će predstavljati: Ivana Vuleta (skok udalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Armin Sinančević (bacanje kugle), Maja Ćirić (400 metara), Elzan Bibić (1.500 i 3000 metara), Boško Kijanović (400 metara) i Anja Lukić (60 metara s preponama).
Oni su do plasmana na šampionat u Beogradu stigli ostvarivši kvalifikacione norme, dok je preostalih osam atletičara Srbije dobilo specijalne pozivnice na osnovu ostvarenih rezultata.
 
Srbiju će tako predstavljati i Luka Trgovčević (60 metara s preponama), Milana Tirnanić (60 metara), Jovana Ilić (troskok), Aleksa Kijanović (60 metara), Angelina Topić (skok uvis), Lazar Anić (skok udalj), Ivana Ilić (60 metara) i Milica Gardašević (skok udalj).
 
Pored Ivane Vulete, koja će braniti svetsko zlato iz Birmingema 2018, na borilišta Arene izaći će i Švedjanin Armando Duplantis koji je na mitingu u Beogradu oborio svetski rekord u skoku uvis, zatim američki bacač kugle Rajan Kruzer, kao i olimpijski šampion na 100 metara Italijan Marsel Džejkobs.
 
Kako je saopštio Srpski atletski savez, ostalo je još malo ulaznica za šampionat i mogu se kupiti na internet sajtu tickets.rs, kao i na biletarnicama TC Ušće, Doma omladine i Bilet servisa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.