Đoković: Potpuno sam ostao bez snage u trećem setu

Novak Đoković rekao je da je Alehandro Davidovič Fokina bio bolji u današnjem meču u Monte Karlu i istakao da je u trećem setu ostao bez snage.
Đoković: Potpuno sam ostao bez snage u trećem setu
Foto: FoNet/AP
eleo bih da čestitam Alehandru. Bio je bolji igrač danas. Uspeo da nađe bolji ritam. Bio sam 'na konopcima' ceo meč, sve vreme sam jurio rezultat. Verovao sam da mogu da se vratim i dobijem meč, iako se nisam osećao dobro fizički pri kraju meča", rekao je Đoković.
Najbolji teniser sveta poražen je u svom prvom meču posle skoro dva meseca odsustva sa ATP scene. Đoković je u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu izgubio od 46. tenisera sveta, Alehandra Davidoviča Fokine sa 3:6 7:6, 1:6.
"Znao sam da će biti težak meč i velika bitka i tako je i bilo. Nažalost, izgubio sam i ova nedelja je za mene završena. Optimista sam i spremaću se za Rolan Garos, gde želim da igram svoj najbolji tenis", rekao je Đoković.
 
Prvi teniser sveta je naveo da je znao da će mu biti potrebno vreme da počne da se oseća dobro na šljaci.
 
"Za mene je to uvek bilo tako. Nikada nisam igrao dobro na prvim turnirima na šljaci. Ali, to u redu je. Moram da prihvatim poraz i da nastavim da radim", dodao je srpski teniser.
 
Ono što je najviše zabrinulo prvog tenisera sveta je to kako se osećao u trećem setu u kojem je osvojio samo 45 odsto poena na svoj servis.
 
"Nije mi se svidelo kako sam se fizički osećao u trećem setu. Potpuno sam ostao bez goriva. Jednostavno nisam mogao da ostanem u razmenama. Ako ne možete da ostanete u poenu, ako ne osećate noge na šljaci, to je nemoguća misija", rekao je Đoković.
 
On će se iz Monte Karla uputiti ka Beogradu,gde će sledeće nedelje učestvovati na Srbija Openu, ATP turniru koji pripada seriji 250.
  • Andrija Šrek

    13.04.2022 08:54
    Barti
    U vrhunskom sportu je jako važno proceniti kada je pravi momenat za povlačenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).