Čelsi zvanično dobio nove vlasnike

Ruski milijarder Roman Abramovič prodao je FK Čelsi investicionoj grupi koju predvode vlasnik dela bejzbol ekipe Los Anđeles Dodžers Tod Boeli i investiciona kompanija "Klirlejk kapital".
Ovim je okončan tromesečni proces prodaje kluba, a pomenutom konzorcijumu je, nakon dobijene ponude za kupovinu londonskog kluba ranije ovog meseca, protekle nedelje stiglo i odobrenje od Premijer lige i britanske Vlade da se prodaja nastavi, prenosi Rojters.
Roman Abramovič stavio je klub na prodaju početkom marta nakon ruske invazije na Ukrajinu.
Nakon što je palo odobrenje od Premijer lige, britanske vlade, kao i ostalih organizacionih vlasti, Čelsi je izvršio promenu vlasnika.
 
Konzorcijum koji predvodi suvlasnik LA Dodžersa i LA Lejkersa Tod Boeli, kupio je Čelsi za 4,25 milijardi funti.
 
"Počastvovani smo što postajemo novi vlasnici Čelsija. Potpuno smo posvećeni, svaki minut, svaki meč. Naša vizija je jasna: Želimo da učinimo navijače ponosnim. Zajedno sa posvećenošću u razvijanju mladih igrača, želimo da dovedemo najbolje igrače i talente, kako bi investirali u dugoročni plan i gradili na neverovatnoj Čelsijevoj istoriji uspešnosti", rekao je Boeli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).