Političar Faraž o US Openu: Đoković ne može da igra jer nije primio vakcinu, ovo je ludilo

Britanski novinar i političar Najdžel Faraž kaže da je šokiran nagoveštajima da najbolji srpski teniser Novak Đoković neće moći da učestvuje na poslednjem grend slemu u sezoni, Ju-Es openu.

"Ju-Es open je odlučio da ruski i beloruski igrači mogu da igraju, ali i da Novak Đoković ne može da igra jer nije primio vakcinu. Ovo je ludilo. Ne postoje zdravstveni razlozi koji bi ovo podržali. Ovo nije zdravlje, nego kontrola", rekao je Faraž za televizijski kanal GBN.

Vlasti SAD Đokovića posmatraju kao bilo kog stranog državljanina, a on kao takav, prema aktuelnim regulativama, ne može da uđe na teritoriju Amerike ukoliko nije vakcinisan.

Faraž smatra da bez obzira da li ste primili vakcinu ili ne, možete da širite kovid 19.
 
"Argument za vakcinu je - ako dobijete koronu, bićete manje bolesni. Imajte na umu da je Novak Đoković jedan od najzdravijih 35-godišnjaka u svetu. Ima potpuno zdravstveno osiguranje. Nema šanse da američkim vlastima predstavlja teret bilo koje vrste", kazao je Faraž.
 
Britanac je u januaru bio gost porodice Đoković u Beogradu i podržao Novaka Đokovića ispred Skupštine Srbije tokom nevolja koje je srpski teniser doživeo u Australiji.
  • Mitke83

    19.06.2022 00:01
    Sve ok,to je USA...
  • Novosadjan

    18.06.2022 23:48
    Hm..
    Ako ga ovaj brani neka je Novaku Bog u pomoc.
  • Lara

    18.06.2022 23:15
    Bravo Faraž!♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.