Vimbldon: Đoković u finalu

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona, nakon pobede nad Britancem Kameronom Norijem rezultatom 3:1 u setovima.
Šestostruki šampion ovog turnira je domaćeg igrača savladao posle preokreta – 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković je tako obezbedio 32. finale nekog Grend slema, osmo na Vimbldonu, a tamo će ga, u nedelju, čekati Nik Kirjos.

Novaku je u susretu sa Norijem trebalo vremena da pronađe ritam, a dok ga je našao, na semaforu je već pisalo 1:0 za Norija.
 
Malo po malo, Đoković je stabilizovao igru i, otprilike od sredine drugog seta, ubacio u veću brzinu, a gas nije ispuštao do samog kraja susreta.
 
Đoković je u karijeri izgubio samo jedno od sedam finala na Centralnom terenu Vimbldona, 2013, kada je od njega bolji bio Endi Mari.
 
Drugo polufinale se neće igrati jer se Rafael Nadal zbog povrede povukao sa turnira, pa će Australijanac Nik Kirjos bez borbe u svoje prvo finale Vimbldona.
  • Limanac

    08.07.2022 20:54
    ...
    Čestitke Monaku!
  • Милан

    08.07.2022 19:57
    Браво мајсторе!
  • Лиманац

    08.07.2022 19:06
    Честитке
    Најбољи тенисер света!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.