Rekordne 24 trke u Formuli 1 naredne sezone

Rukovodstvo Formule 1 objavilo je danas kalendar takmičenja za 2023. godinu u kome su rekordne 24 trke.
U takmičarskom programu su nova trka u Las Vegasu, kao i trka u Kini, koja se posle tri godine vraća u Formulu 1, preneo je Skaj.
 
Kalendar takmičenja odobrili su Međunarodna automobilska federacija (FIA) i Savet svetskog moto sporta.
Sezona će početi 5. marta u Bahreinu, dve nedelje kasnije voziće se trka u Saudijskoj Arabiji, a 2. aprila u Australiji. Trka u Kini na programu je 16. aprila, u Azerbejdžanu 30. aprila, a u Majamiju 7. maja.
 
Dve nedelje kasnije voziće se trka za Veliku nagradu Emilije Romanje u Italiji, 28. maja u Monaku, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije na programu je trka u Kanadi.
U julu će se voziti četiri trke - 2. jula u Austriji, 9. u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a 30. jula u Belgiji.
 
Posla toga sledi letnja pauza, a šampionat će se nastaviti 27. avgusta u Holandiji. Sledi je trka u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.
 
Trka u Kataru planirana je za 8. oktobar, u SAD za 22. oktobar, a u Meksiku za 29. oktobar.
 
Najbolji svetski vozači takmičiće se u Brazilu 5. novembra, u Las Vegasu 18. novembra i to u subotu, prvi put od 1985. godine, a sezona će se završiti 26. novembra u Abu Dabiju.
 
Trka u Monaku do 2025. godine
 
Trka za Veliku nagradu Monaka voziće se u šampionatu Formule 1 do 2025. godine, saopštili su organizatori.
 
"Srećan sam što mogu da potvrdim da ćemo se trkati u Monaku do 2025. godine i radujem se što ćemo se vratiti na ulice slavne kneževine 28. maja sledeće godine", rekao je predsednik i izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenikali.
 
Trka po ulicama Monte Karla važan je deo šampionata Formule 1 od samog početka, 1950. godine, mesto koje nudi jedinstven izazov za vozače i okolinu koja je poznata navijačima širom sveta, navodi se na sajtu takmičenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.