Tadić neće nositi traku duginih boja u Kataru

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nekoliko evropskih federacija tražilo je da njihovi kapiteni na Mundijalu nose traku duginih boja, koja simbolizuje borbu protiv bilo kakve diskriminacije, piše Sport klub.

"Nošenje ove trake poslaće jasnu poruku svetu", rekao je kapiten Engleske Hari Kejn.

Kampanja "Jedna ljubav" protiv diskriminacije u fudbalu počela je u Holandiji, čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama. To su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska.
 
Sa druge strane, u kampanji nisu učestvovale Srbija, Hrvatska, Portugal i Španija.
 
 
Kapiten Poljske Robert Levandovski oko ruke će nositi traku u bojama zastave Ukrajine. Njemu je traku u Varšavi uručio legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko.
  • Сеновић

    22.09.2022 07:14
    Народи који су стали у ред за нестајање.
  • Sloven

    22.09.2022 06:26
    Palanka
    Bi on nosio ali zaboga šta će reći palanka.
  • Nn cz

    21.09.2022 23:06
    Zašto mimo sveta i realnosti?
    Hoćemo ljubav za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.