Đoković u finalu Astane, Medvedev predao meč

Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Astani, pošto mu je Rus Danil Medvedev predao meč polufinala.

Medvedev je dobio prvi set sa 6:4, Đoković je uzvratio i dobio drugi set u uzbudljivom taj-brejku sa 8:6, nakon čega je Rus neočekivano predao meč.

"I dalje sam iznenađen što je predao meč. Izgledao je dobro, možda se poslednjih sedam-osam poena malo sporije kretao. Ali, šok je. Bio sam spreman za treći set i tu borbu", rekao je Đoković na terenu posle meča.
Srpski teniser je otkrio da mu je Medvedev na mreži, prilikom predaje, rekao da je istegao mišić na nozi i da veruje da ne bi odustao da se oseća dobro.
 
"Možda je pomislio da će da pogorša povredu. Rekao mi je da je istegao mišić na nozi", naveo je Đoković.
 
Prvi je do brejka na meču stigao Medvedev, koji je iskoristio lošu igru Đokovića u petom gemu i dobio ga sa "nulom", ali je srpski teniser uzvratio već u narednom gemu i izjednačio na 3:3.
 
Medvedev je, međutim, novi brejk napravio u sedmom gemu i na kraju se ispostavilo da je taj bio odlučujući u prvom setu.
 
U drugom setu nije bilo brejkova, pa je sve rešeno u taj-brejku koji je dobio Đoković sa 8:6 iskoristivši drugu set loptu.
 
Đoković će se za titulu u Astani, svoju 90. u karijeri, boriti sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.