Rastavac: Nije moguće tokom celog prvenstva igrati u najboljoj formi

Fudbaleri Vojvodine gostuju danas ekipi Novog Pazara, u 15. kolu Superlige Srbije.
Rastavac: Nije moguće tokom celog prvenstva igrati u najboljoj formi
Foto: FK Vojvodina

Ovo je prilika za izabranike Milana Rastavca da prekinu niz slabijih rezultata, koji ih drže na sedmom mestu na tabeli.

Rastavac poručuje da u Novi Pazar idu da povrate rezultatski uspeh u odnosu na prethodnih period.

Kako dodaje, na Novi Pazar idu kada je ova ekipa u dobrom momentu, trenutno su petoplasirani tim šampionata. 
 
"Novi Pazar zahteva mnogo duela i agresivnosti i treba postaviti pametnu kontra igru, i zato je na nama da im onemogućimo da iz tih dugih lopti dođu do opasne zone. S druge strane, moramo da ih nateramo da se češće brane sa većim brojem igrača, u tom slučaju ćemo oslabiti njihove ofanzivne karakteristike. U Novom Pazaru igrači koji izvode taj stil su oni koji baš odgovaraju toj ideji. Radujemo se što će publika u Novom Pazaru imati priliku da uživa u utakmici, jer je svima naša lepše da igramo red navijačima. I mi se na domaćim utakmicama trudimo da nateramo da dođe što više navijača, tako da i nas raduje da što više bude navijača na stadionu", poručuje Rastavac.
 
On je istakao da su na raspolaganju svi igrači i najavio je određene promene u sastavu.
 
"Biće sigurno određenih promena. Mi ulazimo u ritam utakmica u kratkom periodu, i mnogo toga će zavisiti i od fizičkog stanja naših igrača, ali i protivnika protiv koga igramo. Na raspolaganju imamo sve igrače, Jeličić se vraća posle odrađene suspenzije, tako da nemamo kadrovskih problema", otkrio je Rastavac.
Trener Voše analizirao je i pad u igri proteklih nedelja što je uticalo na rezultate.
 
"Mislim da su to dva faktora – raspored i činjenica da u nekom trenutku ekipa mora da padne. Nije moguće tokom celog prvenstva igrati u najboljoj formi. Naš problem je što je ta forma došla na nivoe koji su ispod dozovoljenog i to moramo što pre da rešimo i da popravimo. Nekada igramo protiv rivala koji takođe ima svoje probleme, a mi smo svi u najboljoj formi, a nekada je to obrnuto, da naš protivnik ima sve igrače na raspolaganju i one najvažnije u formi, a da mi imamo problema sa povredama ili suspenzijom ili nekim padom zbog krize rezultata. Zbir svih tih oscilacija donosi različite rezultate i ja sam siguran da mi nismo lošija ekipa od TSC-a i da bi u nekom drugom trenutku rezultat bio drugačiji. Zato moramo da budemo strpljivi, vredniji i pametniji u svemu što radimo, da nađemo svoj put i da ga održavamo na onom nivou koji je potreban da pobeđujemo u nizu", zaključuje Rastavac.
 
Utakmica između Vojvodine i Novog Pazara igra se u 17 časova.
  • 'Ajde...

    14.10.2022 14:13
    Ma šta nam reče...
    Ovo je izjava koja vređa sve koji vole, prate i navijaju za fk Vojvodinu. Ako nije moguće, to znači da niste fizički dobro pripremljen; da niste mentalno dorasli. Moguće je igrati na vrhunskom nivou, to je dokazao Sven Jeran (nama draže Goran) Erikson koji je u periodu 1998-2000 koji je sa Lacijom dominirao na Apeninima i zadivljivao Evropu. A znaš li kako Rastavac? Tako što niko nije znao koja postava istrčava na teren. Svi su bili fizički pripremljeni, profesionalno usmereni i dovoljno talentovani. Koristio je obe postave i oba golmana i nisu igrali samo povređeni i oni sa kartonima. Nikom mesto u timu nije bilo zagarantovano, svi su morali da se trude. Dakle, budi pošten i ne zamajavaj nas više sa ovim mlakim izjavama oplemenjenim floskulama koje svedoče o dezorijentisanostima iza koji se kriju: nerad, nered i samovolja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.