FOTO: Na hiljade građana dočekalo zlatne odbojkašice Srbije

Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je večeras ispred Skupštine grada Beograda žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.
FOTO: Na hiljade građana dočekalo zlatne odbojkašice Srbije
Foto: FoNet

Selekcija Srbije je sinoć osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji, savladavši u finalu Brazil sa 3:0.

Odbojkašice su u Skupštini grada dočekali gradonačelnik Aleksandar Šapić i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić.

"Bilo mi je lakše da igram finale nego da sad pričam ovde pred vama, hvala vam za neizmernu podršku, ovo zlato je vaše", poručila je večeras sa balkona Skupštine Beograda najbolja tehničarka svetskog prvenstva u odbojci Bojana Drča.

Kapiten nacionalne selekcije i najbolja igračica Svetskog prvenstva Tijana Bošković poručila je publici da je ceo tim svakog dana tokom takmičenja u Poljskoj i Holandiji osećao podršku iz Srbije.

"Da znate da smo u proteklih par nedelja osećali svakog dana vašu podršku koja je učinila da budemo još jače i bolje i da osvojimo titulu. Za nas je ovo velika privilegija i čast i čvrsto verujem da ćemo se ponovo videti na istom mestu i istim povodom", rekla je Bošković.
 
Foto: OSS
 
Teodora Pušić, koja je proglašena za najboljeg libera Svetskog prvenstva, zahvalila se navijačima na podršci i poručila da su sve pobede na prvenstvu - njihove pobede.
 
"Ovih 12 pobeda su tu zbog vas", rekla je Teodora, a potom je ponovo zatražila mikrofon i zahvalila se "baki i deki koji su došli iz Užica" da dočekaju odbojkašice.
 
Izlazeći pojedinačno na balkon Skupštine grada Beograda, odbojkašice su u publiku bacale male odbojkaške lopte, a pehar koji pripada šampionkama sveta iznela je Tijana Bošković.
 
Izlazeći pojedinačno na balkon Skupštine grada Beograda, odbojkašice su u publiku bacale male odbojkaške lopte, a pehar koji pripada šampionkama sveta iznela je Tijana Bošković.
 
"Svaka od nas nosi Srbiju u srcu, a vaša ljubav i vaša podrška su naša tajna uspeha", rekla je ona.
 
Foto: OSS
 
Selektor nacionalnog tima, Italijan Danijele Santoreli, naglasio je da je "preuzeo veliku odgovornost verujući u ove devojke".
 
On je rekao da iza uspeha stoji timski rad i zahvalio svim saradnicima.
 
"Nisam mogao da zamislim ovakav dan, savršen dan za mene. Takmičenje je odigrano na najbolji način i svi su zaslužni", rekao je Santoreli na engleskom, a publici obećao da će "za sledeću priliku naučiti srpski".
  • riki

    17.10.2022 07:41
    zemlja krkana
    Sreća sreća radost, frižideri svima puni, u zemlji blagostanje, nikad bolja zlatna-tigar vremana.....)))
  • Anonimus

    17.10.2022 05:51
    / /
    Pitam se da li je iko dočekao Ivanu Španović Vuletu, a ne sećam se da je bila na terasi. Ode, odradi, donese medalju i nikom ništa. Da ne pričam o novčanim nagradama koje predsednik dodeljuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.