Đoković zaustavljen u finalu, mladi Rune do titule u Parizu

Novak Đoković nije uspeo da trijumfuje na turniru masters serije u Parizu, pošto ga je u finalu pobedio Danac Holger Rune u tri seta, sa 3:6, 6:3, 7:5.
Đoković je odlično počeo meč i dosta lako je dobio prvi set, zahvaljući brejku koji je napravio u četvrtom gemu, ali je u nastavku počeo da popušta i devetnaestogodišnji danski teniser je u drugom setu uzvratio.
U trećem setu Novak je ponovo u četvrtom gemu uspeo da oduzme protivniku servis, ali ne i da potvrdi brejk, jer je u narednom gemu sa nekoliko uzastopnih grešaka dozvolio protivniku da napravi ribrejk.
Rune je u 11. gemu iskoristio još jedan Đokovićev pad koncentracije i novim brejkom je poveo 6:5, a onda je usledio dramatičan rasplet, jer je u narednom gemu, u kojem je odigrano 20 poena, srpski teniser imao čak šest brejk šansi, ali i pored toga nije uspeo da izbori taj brejk.
 
Za Novakove standarde ovo je bio prilično neobičan meč, jer statistika pokazuje da je trebalo da pobedi bez većih problema, s obzirom da je od 12 brejk šansi iskoristio samo dve, a nije spasao nijednu od tri brejk šanse, koliko ih je imao Rune. 
 
Tako je Đoković u 56. finalu na mastersima doživeo 18. poraz, ali je sa 38 titula na turnirima iz serije 1000 i dalje rekorder, jer Rafael Nadal ima jedan trofej manje.
 
Šansu da stigne do 91. titule u karijeri Đoković će imati na završnom godišnjem turinu osmorice najboljih tenisera sveta, koji 13. novembra počinje u Torinu.
  • Simonida

    06.11.2022 23:01
    @Dragan
    A ja ne razumem zašto ti misliš da svi moraju navijati za Nola? Meni je recimo izrazito antipatičan. Opusti se, to je samo igra. Za njega nije, dobuše, on se na tome bogati, ali to je samo njegov problem
  • A to

    06.11.2022 22:04
    ti je tradicija kod srbih otaca Nole, da te samo dok si srbin i pobednik vole. :) . 'ajd' ti polaaaaako u novu av "pristojnu" i ponesi uz slavu i nešto konkretnije.:)
  • Sale NS

    06.11.2022 21:28
    Odličan!
    E ovaj momak, jedini od ovih novih, ima ono nešto. Zasluženo je pobedio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.