Novaku Đokoviću odobrena viza - može da igra na Australijan openu

Novak Đoković moći će da učestvuje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto mu je odobrena viza, otkrivaju australijski mediji, a prenosi Rojters.
U januaru 2022. godine Novak Đoković nije mogao da učestvuje na Australijan openu, čak je imao zabranu dolaska u Australiju.
Australijska vlada mu je nakon dva sudska ročišta ukinula mogućnost da dobije vizu. Takođe, završnom presudom mu je zabranjeno dobijanje vize u naredne tri godine, što je danas ukinuto. Tadašnji ministar imigracije Aleks Hovk objasnio je da je ukidanje Đokovićeve vize "u interesu javnosti".
 
Australijan open sledeće godine održaće se od 16. do 29. januara. 
 
Đoković je rekorder po broju osvojenih titula u Australiji, dosad je u Melburnu pobeđivao devet puta.
  • Dejan

    15.11.2022 16:26
    Neka ide
    Od inata nema nikakve vajde. Svi bi izgubili, pa i Novak. Novak je u odlicnoj formi, igra za istoriju (a njemu je to najbitnije sada; bitnije nego da uteruje australijskim politicarima). Publika inace uvek navija protiv njega, tako da tu nema sta da brine :) Treba da ode i uzme taj trofej opet. Tako bi im svima nabio na nos najbolje.
  • Dobrivoje

    15.11.2022 15:03
    Sadasnja vlast Australije je ovim ispravila sramotu bivse vlasti. Hvala im na tome. A ko su ovi sto pisu da sad Novak ne treba da igra iz inata ? Iste ste budale kao i onaj premijer i ministar sto su ga iz inata i sprecili da igra na proslom AO i time u stvari ugrozili ugled Australije.
  • Grof Sekereshi

    15.11.2022 09:32
    Sa obzirom kako su tu odluku docekali komentatori po australijskim medijima bolje mu da ide u Australiju, imace nevidjen pritisak i apsolutno navijanje protiv njega.

    A u sustni bi ispao covek sa kicmom ( kao sto je bio kod odluke da se ne vakcinise makar vise ne igrao) kad bi im se zahvalio i rekao da be zeli da ide u zemlju u kojoj su zdusno bili protiv njega u januaru 2022.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.