Dres Lebrona Džejmsa iz NBA finala 2013. prodat za 3,68 miliona dolara

Dres Lebrona Džejmsa u kojem je s Majamijem osvojio titulu NBA prvaka pobedivši San Antonio Sparse 2013. godine, prodat je na aukciji za 3,68 miliona dolara.
Dres Lebrona Džejmsa iz NBA finala 2013. prodat za 3,68 miliona dolara
Foto: Beta/AP
Postignutom cenom je ovaj dres, u kojem je Džejms postigao 37 koševa uz 12 skokova i četiri asistencije, postao treća najskuplja majica nošena u nekoj utakmici, koja je prodata u aukcijskoj kući Sotbis.
Veću cenu je postigao dres Majkla Džordana iz NBA finala 1998. (10,91 milion dolara), kao i majica u kojoj je Dijego Maradona postigao dva istorijska gola, od kojih jedan rukom, protiv Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva 1986. u Meksiku (9,28 miliona dolara).
Prethodno najskuplji dres koji je Lebron Džejms nosio na nekoj od utakmica je bila majica u kojoj je nastupio na Olstar utakmici 2020, a prodata je za 630.000 dolara.
 
Stručnjak iz aukcijske kuće Sotbis Bram Vačer smatra da je takav skok u postignutoj ceni rezultat trenutka u kojem se trenutno nalazi karijera Lebrona Džejmsa, jer je "na dohvat ruke" da postane igrač s najviše postignutih koševa u istoriji NBA lige.
 
Džejms je došao do 38.210 koševa i procenjuje se da će u sledeće dve nedelje prestići dosadašnjeg rekordera Karima Abdul-Džabara koji je karijeru završio sa 38.387 poena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.