Bez Đokovića na Indijan Velsu: Nije dobio dozvolu za ulaz u SAD jer nije vakcinisan

Srpski teniser Novak Đoković povukao se prošle noći sa turnira u Indijan Velsu pošto nije dobio dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan protiv korona virusa.
Bez Đokovića na Indijan Velsu: Nije dobio dozvolu za ulaz u SAD jer nije vakcinisan
Foto: Beta/AP

Odluku o povlačenju Đokovića objavili su organizatori turnira i u kratkom saopštenju jedino naveli da će srpskog tenisera zameniti Nikoloz Basilašvili.

Đoković, koji je tražio posebnu dozvolu za ulazak u SAD, dobio je prošle nedelje podršku Teniskog saveza SAD i organizatora Otvorenog prvenstva SAD, ali mu je zahtev i pored toga odbijen.

Turnir u Indijan Velsu počinje u sredu i traje do 19. marta. Zatim sledi masters u Majamiju, ali je izvesno da će prvi teniser sveta propustiti i taj turnir.
 
Sjedinjene Američke Države će 11. maja okončati vanrednu situaciju u javnom zdravstvu zbog kovida-19, što će omogućiti i nevakcinisanim strancima da ulaze u državu bez vakcinacije.
 
Đoković je poslednji put na teritoriji SAD igrao na Ju Es Openu 2021. godine.
  • Borat

    07.03.2023 08:59
    Njegov licni izbor znaci i njegova odgovornost za posledice tog izbora, svaka drzava ima svoje zakone i oni se postuju pogotovo ako si stranac.
    Naravno, zatrazeno je izuzece, i tu ne mogu nikako da zaboravim skandal njegovog oca uvezi "zivela Rusija", da su gledali svoje poslove mozda bi i onaj koji je odlucivao o izuzecu imao vise milosti, ovako se provlaci percepcija problematicna porodica i ekipa......
    Nadam se da ce igrati dovoljno turnira za pripremu na sljaku i Roland Garos, trava ce opet biti bez poena jer britanci sigurno nece dozvoliti ruskim sportistima nastup na Vimbeldon.
  • milan

    06.03.2023 13:51
    Bolje i propušten turnir nego ono neslavno "najedanput i iznenada".
  • Paja

    06.03.2023 13:45
    @Goran
    @Goran

    Najvise Srba van Srbije zivi u Americi.
    Najvise Rusa van Rusije zivi u Americi.
    Najvise Poljaka van Poljske zivi u Americi.
    Najvise Nemaca van Nemacke zivi u Americi.
    I tako dalje ...
    Zasto su svi oni otisli bas u Ameriku a ne recimo u Italiju ili Bugarsku?

    Zato sto smo najpametniji,najhrabriji,najvredniji zato sto smo sila i ekonomski tigar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.