UEFA odlučila: Zastava velike Mađarske može da se pojavljuje na utakmicama, "nije politički simbol"

Zastava "Velike Mađarske" nije nikakav politički simbol, barem tako tvrdi Evropska kuća fudbala.
UEFA odlučila: Zastava velike Mađarske može da se pojavljuje na utakmicama, "nije politički simbol"
Foto: Pixabay

Zastava i simboli "Velike Mađarske" će moći slobodno da se pojavljuju na utakmicama ove reprezentacije koja će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati i protiv Srbije, piše portal Nova

Na mapi ove države se nalaze delovi teritorije koji pripadaju Srbiji, čitava Vojvodina, ali i delovi koji pripadaju Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, Slovačkoj i Austriji.

Te teritorije su nakon Prvog svetskog rata pripale državama pod čijim su okriljem i danas.
 
"MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da ovde nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača", stajalo je, između ostalog, u saopštenju FS Mađarske, prenosi Nova.rs.
 
Zaključak je da se ne govori o pretenziji na tuđe teritorije, već isključivo o veličanju i poštovanju države koja je nekada postojala. 
 
Rumunski političari su već reagovali i poručili da je ovakva odluka nedopustiva, te da da UEFA i FARE uopšte nisu proverili informacije koje su im dostavljene.
Srbija će 7. septembra dočekati Mađarsku u Beogradu, a 14. oktobra sledi gostovanje u Budimpešti.
  • Orbanov prijatelj

    23.03.2023 07:04
    Ugarsko carstvo
    Sta vam smeta nasa Ugarska gde smo svi bili ravnopravni I vi Srbi i Hrvati I Slovaci , ne znam sta vam je trebao ban Jelacic da oslobadja Vojvodinu I Slavoniju od Budimpeste kad vam je bilo dobro kod nas.Ugarska je bila mala Evropska unija.Doduse mi Madjari smo bili jednakiji od ostalih mora se priznati ali staces tako I danas ako si u stranci imas prava ako nisi nemas.
  • Mrdja

    22.03.2023 15:54
    Mrdja
    Znaci pocelo je?
  • Aca

    22.03.2023 14:47
    Poltron
    Reakcije iz Bukuresta i Zagreba...a iz beograda muk.i ako donesu u Beograd tu zastavu, pravićemo se da je nevidimo.zbog velikog "prijatelja" na čelu Madjarske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.