VIDEO: Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Lejkersima u prvom meču finala Zapada

Košarkaši Denvera poveli su sa 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu savladali Los Anđeles lejkerse sa 132:126.
VIDEO: Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera nad Lejkersima u prvom meču finala Zapada
Foto: Beta/AP
Denver je već na polovini prve četvrtine stigao do dvocifrene prednosti, koju je u nastavku povećavao do maksimalnih plus 21 u trećoj deonici.
Lejkersi su uhvatili priključak u finišu meča i trojkom Ostina Rivsa tri minuta i 23 sekunde pre kraja stigli do minus tri (124:121).
Tri poena zaostatka gosti su imali i u poslednjem minutu meča, nakon što je slobodna bacanja pogodio Lebron Džejms, da bi u nastavku sa linije penala tri poena postigao srpski centar Nikola Jokić za konačnih 132:126.
 
Jokić je u pobedi svog tima zabeležio šesti tripl-dabl u ovosezonskom plej-ofu sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija, a upisao je i dve blokade. Srpski košarkaš je iz igre šutirao 12/17, dok je sa distance bio bez promašaja (3/3).
 
 
Džamal Marej je za domaći tim postigao 31 poen, uz po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte, Kentavijus Koldvel Poup je dodao 21 poen, dok je dabl-dabl učinak ostvario Majkl Porter džunior sa 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.
 
Entoni Dejvis je bio najefikasniji u ekipi Lejkersa sa 40 poena, uz 10 skokova, Lebronu Džejmsu je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl (26 poena, 12 skokova i devet asistencija), dok je Ostin Rivs upisao 23 poena i osam asistencija.
Sa ukupno 258 postignutih poena ovo je bila najefikasnija utakmica finala konferencije koja je okončana u regularnom toku, nakon 1987. godine kada je Detroit pobedio Boston sa 145:119.
 
Drugi meč se igra u Denveru u noći između četvrtka i petka od 2.30. Plej-of serija se igra na četiri pobede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).