Basketaši Srbije se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva

Reprezentacija Srbije u basketu tri na tri plasirala se u četvrtfinale prvenstva sveta, koje se održava u Beču, pošto je takmičenje u grupi završila na prvom mestu sa sve četiri pobede.
Basketaši Srbije se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva
Foto: Pixabay
Srbija je danas najpre savladala Nemačku sa 21:14, da bi večeras u duelu za prvo mesto u grupi A pobedila selekciju Brazila sa 21:17.
 
Naši basketaši, koji brane titulu prvaka sveta, u sredu su bili bolji od Francuske i Madagaskara.
Osvajanjem prvog mesta u grupi Srbija je "zaradila" slobodan dan, jer se u četvrtfinale direktno plasiraju samo pobednici grupa, dok drugoplasirane i trećeplasirane ekipe moraju da igraju baraž za prolazak među osam najboljih.
Pored Srbije, u četvrtfinale se plasrala reprezentacija Poljske, koja je priredila veliko iznenađenja osvajanje prvog mesta u C grupi ispred favorizovanih selekcija Litvanije i Belgije, koje će igrati u baražu, a utakmice trećeg i četvrtog kola u grupama B i D na programu su sutra.
 
Našu selekciju su do pobede protiv Nemačke predvodili Strahinja Stojačić sa devet i Dejan Majstorvić sa osam poena, dok je Marko Branković postigao tri, a Mihailo Vasić jedan poen.
 
Najefikasniji kod Nemačke bio je Sidi Beikame sa pet poena.
 
U suretu sa Brazilom, najefikasniji kod Srbije bio je Stojačić sa sedam poena, Branković i Majstorović su postigli po pet, a Vasić četiri poena.
 
Kod Brazila bolji od ostalih bio je Leonardo Brankvinjo sa sedam poena.
 
Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Litvanije i trećeplasirane ekipe u Grupi B.
 
Naša selekcija je branilac titule, a sa pet titula na sedam odigranih prvenstava je najuspešnija država na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.