Poraz vaterpolista Srbije od Španije na startu SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, pošto je danas izgubila od Španije sa 14:16 (2:3, 3:5, 5:5, 4:3).
Poraz vaterpolista Srbije od Španije na startu SP
Foto: Pixabay
Najefikasniji u timu Srbije bio je Strahinja Rašović sa šest golova, Nikola Jakšić je postigao četiri, a u strelce su se upisali i Đorđe Lazić, Marko Radulović, Sava Ranđelović i Radomir Drašović.
Španiju je do prve pobede na Svetskom prvenstvu vodio Alvaro Granades sa pet pogodaka, a najbolje ga je pratio Felipe Perone sa četiri data gola.
Srbija je dobro počela meč protiv prvaka sveta i golovima Rašovića povela je sa 2:0, ali je potom usledio preokret Španaca koji je pokrenuo Granados. Vaterpolista Novog Beograda je postigao tri gola i doneo Španiji 3:2 posle prve četvrtine.
 
Vaterpolisti Španije su seriju nastavili i u drugoj deonici pa su vrlo brzo stigli do 7:2, pre nego što je na tri minuta pre kraja prvog poluvremena Rašović sa dva gola smanjio zaostatak na 7:4.
 
Španci su sa tri gola prednosti otišli na poluvreme (8:5), da bi sa dva pogotka Peronea na startu treće četvrtine ponovo stigli do plus pet (10:5) i do kraja meča nisu dozvolili Srbiji da se vrati. 
 
Aktuelni šampioni sveta su u poslednjoj četvrtini imali i maksimalnih šest golova prednosti (16:10), Srbija je potom serijom 4:0 prišla na dva gola zaostatka, ali nije imala snage za više od toga.
 
U prvom meču Grupe D, Crna Gora je ranije danas bila ubedljiva protiv Južne Afrike sa 35:10.
 
Vaterpolisti Srbije će u drugom kolu šampionata sveta igrati protiv Južne Afrike. Taj meč je na programu u sredu od 9.00.
  • Аца

    17.07.2023 16:09
    Ко то још прати

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).