Utakmica Dinamo - AEK proglašena za meč visokog rizika: Uvedene posebne (strože) mere

Zagrebačka policija uvela je posebne mere bezbednosti i proglasila utakmicom visokog rizika večrašnji meč koji će na Maksimiru igrati Dinamo i atinski AEK u okviru trećeg pretkola Lige šampiona.
Utakmica Dinamo - AEK proglašena za meč visokog rizika: Uvedene posebne (strože) mere
Foto: Beta/AP

Ova utakmica odložena je prošle sedmice posle nereda i tuče Dinamovih Bed Blu Bojsa i pristalica grčkog kluba u Atini u kojoj je ubijen grčki navijač.

U atmosferi tragičnih događaja u Atini, zabranjen je dolazak gostujućih navijača, ali se očekuje veliki broj pristalica Dinama, a policija je objavila mere bezbednosti i posebne regulacije saobraćaja.

Policija između ostalog navodi da je zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga i ulazak i boravak u prostoru stadiona u pijanom stanju.

Nije dozvoljneo unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje povrda ili za stvaranje nereda i nasilja, kao ni paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava i drugih navijačkih rekvizita.
 
Na stadion neće biti pušten niko ko maskira lice kapom, maramom ili na drugi način s namerom da pririva identitet.
 
Zabranjeno je i unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih rekvizita koji tekstom ili slikom, znakom ili drugim obeležjima kojima se iskazuje ili podstiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti.
 
Ista zabrana važi i za pevanje pesama ili uzvikivanje poruka koje poruka kojima se podstiču mržnja, nasilje ili malovažavanje nečiji rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti.
 
Izričito je zabranjen i ulazak ili bacanje predmeta u takmičarski prostor ili prostor namenna zvaničnicima.
Utakmica počinje u 20 časova, a ulazi u stadion biće otvoreni od 18h.
 
Trener grčkog kluba Matias Almeida poručio je na konferenciji za medije da fudbal treba odvojiti od nasilja i izrazio saučešće porodici i prijateljima ubijenog navijača. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).