Smanjena kazna za ubistvo komšije zbog kosilice

Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda i smanjio kaznu zatvora Petru Radaku (56) iz Gardinovaca za ubistvo Milojice Tomovića.

Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda i smanjio kaznu zatvora Petru Radaku (56) iz Gardinovaca za ubistvo Milojice Tomovića.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, kazna je sa 15 godina zatvora, smanjena na 12 godina.

Radak je 5. jula 2013. lovačkom puškom, za koju nije imao dozvolu, ubio Tomovića s kim je bio u zavadi.

Naime, Radak je videvši Tomovića u susednom dvorištu da komšinici kosi travu kosilicom koju je od njega kupio, a koju mu, ni posle više opomena, nije isplatio u potpunosti, ali mu nije ni dao da se njome posluži iako je to bilo dogovoreno, uzeo lovačku pušku i bez reči pucao njega.

Nakon toga se vratio u svoju kuću, ponevši sa sobom kosilicu. Potom je svojoj supruzi rekao da pozove policiju zato što je ubio Tomovića. On je na suđenju izjavio da mu je žao.

  • S.

    25.03.2015 13:25
    Je l' ubistvo bilo zbog kosilice ili je kazna smanjena zbog kosilice?
  • Deka

    25.03.2015 09:56
    Ja, a verovatno i ostali obični svet bi voleli da
    kolike su to cifre koje advokati ture u džep apelacionog sudije pa ovaj smanji neku prethodno izrečenu kaznu??????
    I koliko Apelacioni sudija gurne u džep Osnovnom sudiji da ga odere maksimalno pa da ovaj smanji kaznu i podele kintu od advokata okrivljenog???? Ogrebu se tu i Predsednici Osnovnog i Apelacionog, daju oni caru carevo...
    Treba da napravite Cenovnik da raja zna, ako nešto ukenješ koliko ti treba love da se uzvadiš! Ako nemaš nenadaš se i tačka...
  • Beki

    24.03.2015 21:42
    Koji je tip kosilice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".