Vlasnik novosadske detektivske agencije tuži Pajtića

Vlasnik novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješa Grgur podneće danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i odgovornih lica iz policije i pravosuđa zbog zloupotrebe službenog položaja u tzv. slučaju "građevinska mafija".
Vlasnik novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješa Grgur podneće danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i odgovornih lica iz policije i pravosuđa zbog zloupotrebe službenog položaja u tzv. slučaju "građevinska mafija".

Grgur je uhapšen 1. oktobra 2008. godine s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još nekoliko ljudi, a pet godina kasnije su  pravosnažno oslobođeni svih optužbi. "U pitanju je bio čist politički proces, koji se odvijao po nalogu Pajtića, koji je tada, a i sada, izvršna vlast u Pokrajini. U krivičnoj prijavi od tužilaštva zahtevam da se do detalja utvrdi ko je sve bio umešan u ovaj slučaj, koji su policajci radili po Pajtićevom nalogu, kao i da se ispita krivična odgovornost Snežane Malović, Slobodana Homena i  Nate Mesarović, koji su tada rukovodili srpskim pravosuđem", ističe Grgur za "Dnevnik".

On naglašava da je zbog neosnovanog hapšenja bio materijalno uništen, a da je teško propatila njegova porodica. Uz Kneževića, Grgur je najduže bio u pritvoru, skoro godinu dana, zbog čega vodi poseban sudski proces, u kome traži obeštećenje od oko 1,5 miliona evra.

Po rečima Grgura, nakon dobijanja pravosnažne oslobađajuće presude, obratio se Komisiji Ministarstva pravde s namerom da se spor zbog neosnovanog lišenja slobode okonča mirnim putem, ali, kako kaže, više od godinu nije dobio nikakav odgovor te je slučaj preneo na Viši sud u Novom Sadu.

On je ispričao i da prvih dana nakon hapšenja nije tačno ni znao zbog čega je uhapšen i da to nisu mogli da mu kažu ni advokati s kojima je razgovarao pre saslušanja u Specijalnom sudu. "Po mene je kući došlo desetak policajaca i nakon premetačine u kući, odveli su me u prostorije Agencije, gde je već bilo dvadesetak policajaca koji su pretresali i iznosili dokumentaciju i neke stvari. Niko mi ništa nije govorio i kada su me dvojica inspektora sprovodila u Zrenjanin, na radiju u kolima sam u vestima čuo da sam uhapšen kao član udružene zločinačke organizacije, iako je prošlo tek nekoliko sati", rekao je Grgur.

On dodaje da će, ako bude bilo potrebno, iću do Strazbura.

  • Milka

    09.06.2015 14:29
    boze mili cuda velikoga....
    Narodne izreke, za pravosudje u NOVOM SADU..-------vrana, vrani, oci ne kopa.... .,, -ako kaze DJordje, krivicno delo glat prodje.....--ko zna, znace,/obican gradjanin/, ko krade imace, /mislim na stranacki uticaj /,......;;;;;;;;;;;;;; -tresla se Fruska gora, rodila se nova ideja, izbori se blize, prasina se dize, ajde braco demokrate, da dotle uzmemo sto se jos moze, za nedaj boze, ako nam se fotelje izmaknu, da imamo, pa nek se pate oni koji dodju, a mi da uzivamo u plodovima svog nerada... --muka hvata ljude, a vlasti se cude, sta ovim ljudima fali, sto smo unapredili, znanje njihove dece, da ih toliko sa visokim zvanjem ima, ali na birou rada, nismo mi krivi, penzije, cemo smanjiti, po ugledu na evropu, jer vec smo veliki korak ucinili, povecali smo i poreze, a uskoro i cenu sruje, posle toga sledi porez na globu/mislim na siromastvo/ pa stvoriti mogucnost,, otvaranja, novih radnih mesta, i novih potencijala, za turizam, hotele, hostele, promaje, preko puta dangube....
  • 09.06.2015 13:11
    Knezevic i Pajtic su braca. Kao i onda, sve je ovo cirkus za javnost.
  • ZoranNS

    09.06.2015 08:19
    Sada su radnici na redu da tuže
    Sada su radnici na redu da tuže Pajtića, jel im Grgur godinama pre zatvora nije uplaćivao doprinose niti platu, ili možda ipak Grgura.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija