Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove podneo ostavku

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, Zoran Kostić, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je listu "Danas" u Ministarstvu prosvete.
Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, Zoran Kostić, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je listu "Danas" u Ministarstvu prosvete.

O razlozima ostavke ni Kostić, niti Ministarstvo prosvete nisu želeli da govore.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, on je ostavkom izbegao smenu koja mu se spremala, jer je bio u sukobu sa rukovodstvom Ministarstva prosvete. Kao državni službenik Kostić ne može da dobije otkaz, pa će biti prebačen na mesto analitičara u Sektoru za razvoj i visoko obrazovanje, koji vodi Milovan Šuvakov. Za sada se ne zna ko će biti Kostićev naslednik.

O Kostićevoj navodnoj smeni pričalo se od dolaska Srđana Verbića na mesto ministra prosvete, ali se, prema nezvaničnim informacijama, sa time nije slagao SPS, čiji je on kadar. U Ministarstvo prosvete došao za vreme mandata Žarka Obradovića i slovio je za njegovog "glavnog operativca".

Bio je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje, školske uprave i stručno-pedagoški nadzor, a kada je Verbić u martu ove godine izvršio kadrovske promene, Kostić je prebačen na čelo Sektora za inspekcijske poslove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.