Blaža kazna Gašiću za sukob interesa

Zbog sukoba interesa, ministar odbrane Bratislav Gašić je i formalno, usmeno upozoren, i naloženo mu je da se ubuduće pridržava zakona pri obavljanju javne funkcije.

To je odluka Agencije za borbu protiv korupcije, koja je zbog sukoba interesa prethodnih meseci vodila postupak protiv Gašića.

U rešenju Agencije, koje je juče uručeno i Gašiću, piše da on jeste delimično prekršio zakon i bio u sukobu interesa dok je bio gradonačelnik Kruševca, ali mu je kazna ublažena sa mere javnog upozorenja na meru usmenog upozorenja. Olakšavajuća okolnost, koja je uticala na promenu prvobitne odluke Agencije, jeste to što Gašić za vreme svog mandata nije doneo odluku o raspodeli sredstava medijima bez konkursa, već je ona postojala i pre nego što je izabran na funkciju.

Agencija je pokrenula postupak protiv Gašića, jer je kao gradonačelnik novac iz opštinskog budžeta dodelio televizijama čiji su suvlasnici članovi njegove porodice (supruga i sin). Prvobitna kazna za njega trebalo je da bude javno upozorenje. Međutim, Gašić se na ovakvu odluku žalio, i ona je ublažena.

"Očekivao sam ovakvu odluku Agencije jer su argumenti koje smo naveli u žalbi bili osnovani. Odluku o finansiranju medija nisam doneo ja za svog mandata, nego je ona postojala pre mog stupanja na dužnost gradonačelnika", kaže Gašić za "Blic", istakavši da gradska skupština u Kruševcu godinama finansira lokalne medije.

Autor: Blic

  • ST

    18.01.2016 10:32
    Ovaj se,naravno,jos koprca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija