SDS: Dačić što pre da podnese ostavku

SDS traži hitnu ostavku ministra Dačića, zbog smrti dvoje srpskih diplomata u Libiji.

Socijaldemokratska stranka saopštila je danas da zahteva hitnu ostavku ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, jer smatra da je tragedija koja se dogodila u Libiji direktna odgovornost ministarstva kojim on rukovodi, napominjući da je većina država povukla svoje diplomate iz Libije sa pojavom prvih bezbednosnih rizika, dok Srbija to nije učinila.

"Nismo želeli da, iz razloga elementarne pristojnosti i korektnosti, javno iznosimo kritiku za sve ovo vreme dok je Vlada Srbije radila na tome da se životi naših državljana u Libiji spasu. Međutim, danas je naša dužnost da javno ukažemo na odgovornost Ivice Dačića i MSP, kako se ovakva tragedija više nikada ne bi ponovila", navodi se u saopštenju SDS.

Autor: 021

  • Milan

    21.02.2016 11:42
    Tadiću, šta bi sa istorijskim pomirenjem DS i SPS? Misliš da smo zaboravili?
  • prečanin

    21.02.2016 08:05
    Pa Dačić , zahvaljujući Tadiću nije okrivljen za svoj udeo u ratu 90-setih, isto kao ni Vučić, koji je bio glavni huškač rata ! Zaboravili smo ? Da se Vučić, bavio otetim Srbima bar deseti deo koliko je bio opsednut Pajtićem i DS-kom, možda bi i bili spašeni !? Ovako, boli ih briga, a što je još licemernije, on Vučić, govori narodu srpskom kako se zove otmičar, pa kako će nabuđžiti Amere ? A narod impresioniran saznanjima Vučića govori: "Alal mu vera" , što je i bio cilj Vučića ! Kao da je važno kako se zove otmičar ? A govorio je pre par meseci ili 20-set dana , da će biti oslobođeni za 48-osam sati ! Znači stupio je u kontakt sa nekom koji je obavešten o našim nastradalim državljanima ? Sada Dačić kaže kako MIP-va nikada sa nikim nije bilo u kontaktu u vezi oslobađanja taoca !? Pa našta liče se te izjave ?
  • Poznavalac neprilika

    21.02.2016 07:57
    Ma dobro to...
    A da podnese Pajtic zbog situacije u Vojvodini u kojoj zivimo godinama...
    Isto sto,pre...
    Pre Ivice ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija