RTS: Biće vraćen novac onima koji ne moraju da plaćaju taksu

Građanima koji su s računom za struju platili i taksu za RTS i RTV u iznosu od 150 dinara, a imaju pravo da je ne plaćaju, novac će biti vraćen, saopštio je RTS.
Građani su se žalili i zato što na zahtevu za oslobađanje od plaćanja takse za medijski servis ne stoji da taksu ne plaćaju oni bez televizora.
 
"Ono što građani treba da znaju jeste da, ako su sada dobili zaduženje, a ispunjavaju uslove za oslobađanje, novac će im biti vraćen. Mi imamo sklopljen ugovor sa EPS snabdevanjem da ukoliko dođe do nekih spornih slučajeva imamo pravo retroaktivnog refundiranja. Prema tome, sve ono što su platili, biće im vraćeno kroz iznos za električnu energiju na sledećim računima", kazao je direktor Poslovnog inženjeringa RTS Žarko Palija.
 
"RTS očekuje da će se sve nejasnoće koje su se desile zbog nepreciznosti u bazi podataka završiti s martovskim računom", rekao je Palija.
 
On je naveo da ako je neko dobio na računu iznos takse, a nije u kategoriji zajedničke potrošnje, može da se oslobodi te obaveze, tako što će podneti zahtev i dokazaće kopijom računa da je reč o objektu koji po zakonu o Javnim medijskim servisima ne ulazi u fakturisanje.
 
Obrazac zahteva za oslobađanje plaćanja takse nalazi se na internet-stranici RTS-a. Od dokumentacije, potrebno je dostaviti kopije rešenja odnosno dokaza nadležnih organa kojima se pokazuje da osoba pripada jednoj od kategorija koja se oslobađa plaćanja takse. Zahtev može da se podnese lično, elektronskim putem ili poštom.
 
Podsećamo da su se juče, zbog problema oko plaćanja takse, stvorile velike gužve u holu zgrade Radija Novog Sada. Opširnije o tome ko je oslobođen plaćanja takse možete pročitati OVDE.
 
Autor: Beta, 021
  • novosadjan

    26.02.2016 11:36
    vratice novac ali ce se samo placati naknadno izdavanje racuna
  • pametni

    26.02.2016 00:56
    A 500 din mesečno pretplate što smo mi pametni plaćali?!
  • Cigla

    25.02.2016 22:29
    Po izjavi ovog bahatog neodgovornog predstavnika RTS vidi se o kakvom se "društvu" radi. Umesto da su na vreme počeli evidentiranje za oslobadjanje od takse, oni su se qr... i nadj***avali sa ministrom kulture.
    Sad traže da se plati pa će oni vraćati, tj malo morgen! Umesto da kaže da oni koji su podneli zahtev ne plate, dok se oni ne smiluju da to provedu!
    Nema ništa bez aktiviranja imena u izlog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.