Tači podneo ostavku na sve funkcije u vladi i partiji

Novoizabrani predsednik Kosova Hašim Tači danas je podneo ostavku na sve državne i partijske funkcije koje je do sada obavljao.

On je podneo ostavku na funkcije prvog zamenika premijera, ministra spoljnih poslova i predsednika Demokratske partije Kosova.

Ostavke na funkcije u vladi Tači je uputio premijeru Isi Mustafi i predsedniku Skupštine Kosova Kadri Veseljiju, dok je ostavke u stranci uputio Predsedništvu stranke i predsednici Centralne izborne komisije.

Prema Ustavu Kosova predsednik ne može obavljati druge državne niti političke funkcije. Nepoštovanje tih odredbi je dovelo da ostavke predsednika Fatmira Sejdiua, krajem 2010 godine. U javnosti se sa sigurnošču veruje da će Tačija ne čelu stranke zameniti njegov zamenik i aktuelni predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, koji će do održavanja konvencije stranke za tri meseca biti vršila dužnosti predsednika.

Za funkciju prvog zamenika premijera se spominje aktuelni ministar pravde i jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija, Hajredin Kuči, koji će ostati i na čelu Ministarstva pravde, a na funkciji ministra spoljnih poslova očekuje se da Tačija zameni Enver Hođaj koji je tu funkciju obavljao i dok je Tači bio premijer.

Tači će preuzeti funkciji predsednika nakon što 7. aprila bude položio zakletvu. Istog dana prestaje mandat sadašnjoj predsednici Atifete Jahjaga.

Autor: agencije

  • Сремац

    01.03.2016 10:33
    ПРСТ У ОКО
    Лице које је осумњичено за ратне злочине на Косову и Метохији - ПРЕДСЕДНИК.Да није тужно и ружно било би смешно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija