Udovički: Kasniće racionalizacija u školstvu

Potpredsednica Vlade Kori Udovički kaže da je većina u javnom sektoru već donela svoje sistematizacije.

Ona je primetila da je najteže u velikim sistemima gde postoji više nivoa odlučivanja i više hiljada jedinica, poput školstva.

"Verujemo da će proces raconalizacije u školstvu malo više da kasni", rekla je Udovički.

Skoro sve lokalne samouprave, kako je navela, odredile su maksimalne brojeve za sve svoje organizacione jedinice.

"Sada se već i kod njih radi uveliko na racionalizaiji. Otkrili smo da su neke lokalne samouprave u toku 15 meseci već smanjivale broj zaposlenih. Zadovoljni smo procesom", rekla je ona i dodala da ne spori da su greške i problemi mogući.

Prema njenim rečima, priprema se dodatna obuka za kolege, jer je uočeno da je mnogo odluka nedovoljno dobro pripremljeno.

Autor: Tanjug

  • Kaćanka

    09.03.2016 22:01
    Živane popravio si se za nijansu, taman dok stigne ta racionalizacija školstva i ti ćeš naučiti kako se pišu slova!!!
  • limanac

    09.03.2016 17:09
    banda
    u sistemu za koji se kori zalaže davno bi dobila otkaz zbog nerada i nespospbnosti i rodbinskih afera, treba skloniti štetočinu što pre
  • Историчар

    09.03.2016 13:44
    Већ осам година узастопно губим норму, свађам се са инспекцијом и начелницима школске управе све ово време, а они ће тек сад да почну рационализацију? Па шта ме тек онда чека?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija