Promena rute, izbeglice idu ka Albaniji

Grupa od 160 sirijskih izbeglica stiglo je nadomak grčko-albanske granice, nakon što je zatvorena ruta koja je vodila kroz Makedoniju i Srbiju.
Izbeglice su iz grčke luke Pirej stigle do sela Konica, koje se nalazi na oko 12 kilometara od granice s Albanijom.
 
Prema navodima medija, izbeglicama su u pomoć pritekle lokalne vlasti, stanovnici i predstavnici Crvenog krsta tako što su im obezbedili sklonište, hranu, odeću i ćebad. MIA podseća da je albanska policija pojačala kontrole na granici sa Grčkom, a predviđeno je da joj se narednih dana pridruže policijski stručnjaci iz Italije. 
 
Zvaničnik albanskog ministarstva unutrašnjih poslova rekao je danas da se granica sa Grčkom nadzire non stop kao i da policija proverava područje koje se graniči sa Grčkom. Italijanski ministar unutrašnjih poslova Andjelino Alfano dolazi u Tiranu sledeće nedelje da razgovara o tehničkim pitanjima vezanim za zajedničke patrole duž grčko-albanske granice. Tirana je navela da je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti u izbegličkoj krizi u okviru "zajedničkog evropskog plana" i dodala da ima ograničene kapacitete za smeštaj izbeglica u tranzitu ka severnoj Evropi.
 
Autor: agencije
  • NS

    12.03.2016 17:21
    sretan im put i dosta je bilo o izbeglicama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija