Princ Čarls i Kamila danas u crkvi Bogorodice Ljevišške u Prizrenu

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola nastavljaju posetu Kosovu, u okviru koje bi princ Čarls trebalo da obiđe i zadužbinu srpskog kralja Milutina, crkvu Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.
Predsednik Liste Srpska Slavko Simić se zajedno sa predstavnicima prištinskih vlasti susreo sa princom Čarlsom i njegovom suprugom Kamilom na sinoćnom prijemu u hotelu "Svis dajmond".
 
"Princ je poslao pomirljive poruke i poruke koje su okrenute prema budućnosti. Ono što nam je princ Čarls preneo jeste da će posetiti Prizren i Bogorodicu Ljevišku i sve verske zajednice u Prizrenu", rekao je Simić za RTK2.
 
Tokom dvodnevne posete Kosovu princ Čarls i njegova supruga Kamila treba da se sastanu sa najviššim prištinskim političkim liderima, ali i sa britanskim držžavljanima na Kosovu. Oni će se u nedelju sastati sa kosovskom predsednicom Atifetom Jahjagom, a učestvovaće i na međuverskom dijalogu.
 
Prinčevski par je u okviru posete Balkanu prethodno boravio u Beogradu i Novom Sadu, sastavši se sa najvišim srpskim zvaničnicima, kao i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.
 
Autor: 021
  • Војводина

    19.03.2016 14:54
    Kosovo is Serbia
    Kosovo je srbské
    Косово это Сербия
    Το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία
    Kosovo es Serbia
    Il Kosovo è Serbia
    Kosovo je Srbsko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija