Potpredsednik SAD: Žalim zbog civilnih žrtava 1999.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden poručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, u telefonskom razgovoru, da žali zbog civilnih žrtava tokom akcije NATO 1999. godine, kao i tokom ratova devedesetih godina, objavljeno je na veb-sajtu Bele kuće.
Bajden i Vučić su razgovarali telefonom juče, na dan kada je Srbija obeležavala 17 godina od početka bombardovanja bivše SR Jugoslavije.
 
Istovremeno, Bajden je pohvalio napore da se izgradi evropska budućnost Srbije.
 
"Dvojica lidera su ponovo istakla značaj bliskih veza između SAD i Srbije i složila se da je potrebno da se očuva 'momentum' u dijalogu između Srbije i Kosova u cilju promovisanja stabilnosti i prosperiteta za sve ljude u regionu", navedeno je u saopštenju.
 
Autor: Tanjug
  • Lana

    25.03.2016 12:09
    Mislim dakle postojim
    Neka isporuči Srbiji sve odgovorne NEPOSREDNE IZVRŠIOCE ratnih zločina, da im se sudi za masovno ubijanje civila (most na Grdeličkoj klisuri, kasetne bombe po centru Niša, ...itd.), kao i sve odgovorne PO KOMANDNOJ ODGOVORNOSTI (oficire i ceo tadašnji državni vrh Amerike).

    Tada ćemo znati da je iskren, a ne da nas folira nekim smešnim i neiskrenim izvinjenjem.

    Neka ne zaboravi, da je NATO prekršio povelju UN, napadom na SR Jugoslaviju.
    Dakle, svi odgovorni da se poahpse i pošalju na suđenje u Srbiju, tj. na Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu..

    Ili, u suprotnom NEKA ĆUTI i ne širi više svoje laži!
  • Рајко

    25.03.2016 09:49
    Говедо
    А џукела не жали због недужних људи који су погинули као резервисти? Или због припадника Војске које су побили? Да Бог да им терористи подигли пола Америке у ваздух!
  • haha

    25.03.2016 09:47
    Pozvao ga je da ga podseti da mora da prizna Kosovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.