Potraga za drugim pljačkašem zlatare (Foto)

Policija intenzivno traga za crnogorskim državljaninom Andrijom Bjeladinovićem (23), za kog se sumnja da je sa Nenadom Skočićem (57) juče opljačkao zlataru Šiket i ranio dve osobe.
Policija intenzivno traga za crnogorskim državljaninom Andrijom Bjeladinovićem (23), za kog se sumnja da je sa Nenadom Skočićem (57) juče opljačkao zlataru Šiket i povredio dve osobe. Skočić je uhapšen nekoliko sati nakon pljačke, u ulici Vase Stajića, u momentu kada je dolazio po ukradeni automobil kojim su se on i njegov saučesnik dovezli da izvrše pljačku.

Andrija Bjeladinović

Nenad Skočić

U vozilu je pronađeno ukradeno zlato i automatski pištolj  "škorpion". Kola su ukradena u noći između četvrtka i petka na Limanu, a registarske tablice su zamenjene. Pljačkaši se terete za teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Skočiću je određen pritvor od 48 časova i u tom roku će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda.

Zlataru u Železničkoj ulici, u centru Novog Sada, dvojica naoružanih maskiranih napadača opljačkala su oko podneva, a jedan je ispalio rafal iz automatskog pištolja i ranio sina vlasnika zlatare Arona Šiketa i njegovu devojku, Eleonoru Urban, koja takođe radi u zlatari.

Povređeni su smešteni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine. Dvadesetčetvorogodišnja devojka je primljena sa povredana opasnim po život, a godinu dana stariji momak ima prostrelnu ranu u predelu levog ramena i lakše je povređen. Kako za Radio 021 kaže Ognjen Kelečević iz Kliničkog centra, oni su u stabilnom stanju. "Obe osobe su operisane i sada su van životne opasnosti", rekao je Kelečević.

U trenutku pljačke u radnji je bilo petoro zaposlenih i isto toliko mušterija. Vlasnik zlatare, Laslo Šiket, kaže za 021 da je do pucnjave došlo iako su prisutni poslušali razbojnika i nakon upozorenja legli na pod.

"Uleteli su unutra i zatražili tablu sa nakitom, vičući da svi legnemo na pod. Skoro istovremeno začuli su se pucnji", ispričala je jedna radnica. Buku iz prodajnog dela zlatare čuo je i Aron, koji se, prema njenim rečima, nalazio u radionici u donjem delu lokala. Kada se popeo gore, metak ga je pogodio u rame.

Prema tvrdnjama očevidaca, razbojnici su ukrali tri tacne zlatnog nakita koji su stavili u veliku crnu torbu. Razbojnici su odmah zatim pobegli kroz obližnji pasaž u pravcu Ulice Vase Stajića.

Sredina Železničke ulice, tokom uviđaja, bila je blokirana za saobraćaj, kao i za prolaz pešaka.

  • Jelena

    25.09.2010 19:02
    U bekstvu
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000381730976&ref=ts#!/profile.php?id=100000381730976&v=wall
  • emanon

    25.09.2010 18:59
    Ovaj ima 23 a onaj drugi, uhvaceni, 57 godina. Velika razlika u godinama za dva pajtosa koji su krenuli u pljacku. Gde li se samo nadjose? Mozda je ovaj Bjeladinovic pruzao neke usluge ovom matorom koji izgleda voli musku piletinu pa su tako na jastuku jedan drugom u uho saputali kako bi bilo lepo da javno ozvanice svoju bludnu vezu tako sto ce overiti zlataru.
  • urbanista

    25.09.2010 18:51
    pljacka
    fali jos jedan pasaz ka trezoru Narodne banke !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.