Radnicima zabranjeno da idu u toalet, moraju da nose pelene?

Iza štrajka od 15 minuta, koliko u utorak ujutru nisu radile mašine u fabrici Jura u Leskovcu, krije se nezadovoljstvo radnika što ne mogu da dobiju jedan neradni dan koji im pripada po zakonu, ali i fizičko i mentalno zlostavljanje, na koje niko u vlasti ne reaguje.

Iako postoje, prijave za mobing i zlostavljanje radnika u Juri nikada nisu procesuirane, što znači da je vlast u Srbiji upoznata sa dešavanjima, ali ne reaguje na njih.

Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović kaže za "Danas" da njihova bitka sa Jurom traje već pet godina, jer investitor iz Južne Koreje ima ubedljivo najgori odnos prema radnicima u Srbiji.

"Tukli su ih metalnim palicama, žene su napastvovali seksualno, iako silovanja nije bilo. Zabranjivan im je odlazak u toalet i savetovano da nose pelene. Kada nekom pozli, Hitna pomoć se zove u fabriku i ukoliko radnika ne odvedu u bolnicu on je dužan da se vrati poslu nakon što mu je ukazana pomoć", ističe Veselinović.

On kaže da u Juri šikaniraju i maltretiraju radnike u svakom smislu, fizičkom i mentalnom.

Više o ovome možete pročitati na sajtu lista Danas.

Autor: Danas
Foto: Jugmedia

  • Cinik

    30.04.2016 19:35
    Da mi je samo znati kako su radnici glasali
  • Radnik Delfija

    30.04.2016 15:44
    Sve je laz
    Uskrsnji zekane to sto si ti cuo za Delphi je cista LAZ! Radim tamo vec 8 meseci, u toalet idem kad god hocu, niko me ne tuce, i ne zlostavlja!! Jako je bitna volja za radom, i jako je bitno da budemo disciplinovani, a ne da se ponasamo kao marva! Dakle, zekane, nemoj da siris dezinformacije jer u ovoj Srbiji jos uvek ima odgovornih ljudi koji hoce da rade! Delphi je odlicna firma
  • Dule

    29.04.2016 19:49
    Jovan
    Jovane da je kapitalizam Nemackog tipa bolji od naseg divljeg kapitalizma to je tacno.Ali cu da ti kazem da u Nemackoj od pada komunizma sve ide na dole,osecamo to u svakodnevnom zivotu,prve pojave naseg kapitalizma se eto pojavljuju i ovde,od toga da nema besplatnog lecenja,niskih plata,mobinga na poslu,neplaceni probni rad i po vise od nedelju dana i drugi simptomi.Nemacka je ekonomski suvise bogata i vec dosta dugo stvarno demokratska pa se zato sva stecena prava otimaju polako na kasicicu.Tako bi bilo i kod nas,da se nasi idioti nisu setili rata i to obespravljivanje izveli u samo par godina.Seti se samo na potezu futoski put koliko je bilo firm,i to dobrih.Jugoalat.Jugodent.Des,Novitet...Na samo samo sto metara duzine toliko firmi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.