Nikolić poverio mandat Vučiću, SVM jedini siguran u vlasti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio je danas mandat za formiranje nove vlade nosiocu liste "Srbija pobeđuje" Aleksandru Vučiću, jer ga je, kako je objasnio, uverio da ima većinu poslanika za formiranje vlade.

Nikolić veruje da će osim SVM, još neka od lista koje su obezbedile mandate u budućem parlamentu, biti u vladi.

"Da, deluje mi da će još neka lista biti deo vladajuće većine", rekao je Nikolić odgovarajući na pitanja novinara nakon konsultacija s predstavnicima svih 11 lista u budućoj skupštini.

Nikolić je rekao da ne bi bilo korektno da novinari to saznaju od njega, već da treba to da čuju od onoga ko sastavlja vladu. "Nepristojno je da ja kao neko ko je organizovao susret prejudiciram koga će budući madantar uzeti u vladu. Imam svoje procene i informacije, ali molim vas da to saznate od Vučića", rekao je Nikolić.

On je rekao da je samo Vučić izložio program kako misli da se ponaša buduća vlada i koje prioritete da ispunjava. "Svi ostali su došli svesni činjenice da je SNS osvojila najviše mandata i da će sa pravom tražiti mandat za sastavljanje vlade", rekao je Nikolić, dodajući da je saslušao mišljenje predstavnika svih izabranih lista i da je to bilo u interesu države, a da su svi pokazali poštovanje prema funkciji predsednika.

  • Nikola

    24.05.2016 10:01
    Diktatura
    Gledajte malo history channel pa cete shvatiti sta sledi. Kako se ponasaju napredne stranke kada dobiju vecinu.
  • Miki

    24.05.2016 02:14
    Biće to vrlo stabilna, efikasna i odgovorna vlada, koja će obezbediti Srbiji prosperitet kakav zaslužuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.