Legalnim onlajn prikazivanjem filmova protiv piraterije

Platforma za legalno onlajn prikazivanje filmova i serija u Srbiji netfilm.tv, koja bi, kako osnivači navode, trebalo da smanji pirateriju, predstavljena je danas.
Na platformi je 531 film, serija i dokumentarac iz Srbije i nekoliko iz regiona, a publika će po registrovanju moći da ih gleda uz izvesnu nadoknadu, čija će visina zavisiti od filma. Publika će moći i da se pretplati nedeljno ili mesečno.
 
Autori i producenti će biti zaštićeni od piraterije ako odluče da svoje flmove postave na toj platformi, tako što će, odmah po potpisivanju ugovora i postavljanja filmova na netfilm.tv, njihova dela biti skinuta sa svih piratskih platformi, uključujući "Youtube" i torente, rekao je producent Saša Jakšić.
 
On je kazao da će "obaranje filmova" s piratskih platformi kroz legalne procedure biti uspešno, ali tu i tamo će nešto da se provuče kroz skrivene putanje, mada smatra da je za to mali krug korisnika koji neće moći da utiče na gledanost.
 
Predsednik Grupacije kinematografije pri PKS Dragan Bjelogrlić rekao je da su državne institucije dale široku podršku projektu, uključujući MUP i tužilaštvo, te da se nadaju da će piraterija biti svedena na nivo koji neće značajno uticati na budžet producenata i autora.
 
"Ovo je pokušaj da se piraterija spreči i da konačno autori i producenti mogu da eksploatišu svoja dela koja se prikazuju putem interneta i dobiju za to naknade koje im pripadaju", rekao je Bjelogrlić i dodao da se nada uspehu tog koncept borbe protiv piraterije.
 
Direktor Vižn tima Dragan Djurković pozvao je producente da filmove dostavljaju u najboljem mogućem kvalitetu za prikazivanje. Na sajtu su uz svaki naslov filma navedeni osnovni opis radnje i njegovi akteri.
  • Gerga

    17.06.2016 17:46
    Dobro smišljeno
    Autori će plaćati da ih skinu sa torenta, a korisnici će plaćati za gledanje!
  • hmm

    17.06.2016 11:53
    kooolko...
    Koooolkooo paaara?
  • Voldi

    17.06.2016 08:28
    Cena je previsoka za ovako siromašan sadržaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija