Odloženo suđenje Đorđu Preliću za ubistvo Brisa Tatona

Suđenje Đorđu Preliću koji se tereti za učešće u nederima u kojima na smrt pretučen francuz Bris Taton 2009. godine u centru Beograda odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 6. oktobar.

U Višem sudu koji je u avgustu preseljen iz beogradske Palate pravde u zgradu pravosudnih organa u Katanićevoj ulici suđenja će početi da se održavaju od 12. septembra, saopšteno je nedavno iz tog suda, te će zato i ponovljeno suđenje Đorđu Preliću biti odloženo, iako je danas trebalo biti održano novo saslušanje.

Suđenje se za sad ponovlja samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću - poslednjeg optuženog koji je bio u bekstvu, a uhapšen je sredinom septembra 2015. godine u Atini i čeka odluku grčkih vlasti o izručenju Srbiji.

Prelića je Viši sud početkom 2011. godine prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota. On je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog presude od 15 godina zatvora u njegovom odsustvu, odobreno ponavljanje suđenja samo u odnosu na njega.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Taton je pretučen u masovnoj tuči navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, koju je došao da gleda, da bi zatim od zadobijenih povreda umro 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.

  • Goran NS

    06.09.2016 13:11
    SRAMOTA .... kriminalci i ubice UVEK imaju zaštitu ...
  • Smrdija

    06.09.2016 09:57
    Ubiti coveka zato sto je sedeo u kaficu ? Izrazavam divljenje gostima Exita sto imaju hrabrost da dodju u ovu tamnicu zla .
  • Jovan

    06.09.2016 09:42
    Ček, osuđen je u odsustvu na 15 godina, pa je na njegov zahtev pokrenuto novo suđenje kada je izručen? Mora postojati razlog zašto je suđenje ponovljeno, a ne samo zato što je to osuđeni tražio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.