RTS traži od Antene TV da prekine emitovanje 26 kanala

RTS je pozvao "Antenu TV" da odmah prekine emitovanje 26 kanala i da tako prestane da krši zakon jer je imala dovoljno vremena za testiranje - šest dana.

Preduzeće "mts Antena TV" osnovali su kompanija Telekom Srbija i Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze".

"RTS nema ništa protiv što veće ponude kvalitetnih programa, ali to nije posao Telekoma i ETV nego REM-a čije članove bira Skupština Srbije", navodi se u saopštenju RTS i dodaje da je neverovatno da Antena TV, zajedničko preduzeće Telekoma i "Emisione tehnike i veza" ne poznaje zakone Srbije i ne zna koja je uloga REM-a. RTS podseća da je za emitovanje bilo kojeg zemaljskog kanala najpre potrebno učešće na javnom konkursu, potom i dozvola REM-a.

"Dakle, i kanali koje gledaoci mogu da vide samo ako plate posebnu pretplatu moraju da budu na javnom konkursu i sa dozvolom REM-a", navodi RTS i ukazuje da je Telekom "propustio da navede" da će gledaoci kanale koje nelegalno emituje, moći da vide samo u "test emitovanju" ako plate za tu uslugu.

RTS pita kakav je to test, ako je izvesno da ni jedan od 26 kanala neće biti emitovan u "Multipleksu 1" i zakljuluje da "očigledno nije reč o testu, nego o nezakonitoj promociji 26 kanala".

Telekom Srbija je danas saopštio da javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" testira i podešava tehničke parametre mreže novoosnovanog preduzeća "mts Antetna TV" i u tu svrhu distribuira dodatne TV kanala. Telekom je dodao i da "mts Antena TV" novi servis uvodi u skladu sa svim relevantnim zakonskim i podzakonskim propisima.

Četiri nacionalna emitera (RTS, B92, Prva i Hepi) saopštila su ju ponedeljak da su Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" i Telekom Srbija, "grubo kršeći zakon", počeli emitovanje 26 televizijskih kanala u zemaljskom digitalnom servisu "Antena plus" i to bez javnog konkursa i dozvole REM. "Mts Antena TV" komercijalno će početi da pruža uslugu 1. novembra, od kada će sadržaj kanala biće zaštićen i gledanje će se naplaćivati.

  • student

    21.09.2016 00:09
    @Buddy

    To zadovoljstvo koje pominjes traje do 01.11. a posle toga se placa 899 dinara mesecno, sto je velika pljacka, buduci da pored Arena nude obicno Pink smece.


    Zakon je preksen vise puta. U Mux 1 su ubacili 7 kanala sto je krsenje zakona, nije raspisan tender (opet krsenje zakona), vec su dve drzavne firme osnovale novu i ubacile 12 kanala masnokosog Mitrovica, plus Hram i kompaniju.


    Treba da se raspise tender za treci Mux (oko 30 kanala), da se jave zainteresovani, da se izdaju dozvole... U ponudi mogu da se nadju i Fox, vh1, Prva plus.. a ne Info na dlanu i slicne gluposti koje ne vrede ni 100 dinara, a ne 899.

  • Predragg

    20.09.2016 23:11
    Kao sto emituju kablovski operateri,tako zasticeno digitalno,bez stvaranja smetnji drugima, mogu da emituju stotine zemaljskih stanica. Platis paket,dobijes prijemnik i teraj. He he,bitange misle da ce doveka manipulisati informacijama. Gotovo je,novo vreme,vreme interneta i brzih komunikacija-nema vise skrivanja afera pod tepih,nema shanse da ista sakriju.
  • Nervirach

    20.09.2016 22:46
    Koji su to kanali? Daj dami to ocenimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.