Bislimi: Ne pravimo vojvođanski DS

Dosadašnji poslovni direktor Demokratske stranke Amir Bislimi izjavio je da njegova ostavka i vraćanje partijske knjižice nema veze sa spekulacijama da se pravi vojvođanski DS.

Bislimi (28) je izašao iz DS nakon izbora Dragana Šutanovca za novog lidera partije, zajedno sa Jelenom Balašević.

On demantuje tvrdnje bivših stranačkih kolega, da zajedno sa Bojanom Pajtićem pravi Vojvođansku demokratsku stranku, te da će se otcepiti deo poslanika DS u parlamentu Srbije i u pokrajinskom parlamentu.

- Ne otcepljujemo ništa. Moja ostavka je izraz očajanja zbog "balšokratije" DS i zbog toga što je rukovodstvo SNS, SPS i drugih stranaka danas obrazovanije i manje bahato nego vrh DS. Strašno mi je kada izgovorim tu rečenicu, ali je tako - kazao je Bislimi za Danas.

Iako je izašao iz partije, on dodaje da neće vratiti poslanički mandat u pokrajinskom parlamentu.

- Zastupaću u pokrajinskom parlamentu nekadašnje birače DS, one koji su poslednji put za nas glasali ove godine, a ovakvu DS neće podržati. Ljudi koji danas vode stranku jednostavno nisu dostojni te institucije, niti će naše biračko telo za njih glasati. Posebno me je pogodila antivojvođanska kampanja koju su neki vodili širom Srbije tokom stranačkih izbora. Novi predsednik DS izgovara rečenice da više nećemo biti "ua Vučić stranka", i da lokalni odbori treba da imaju slobodu sklapanja koalicija. U prevodu Šutanovac je najavio koalicije sa SNS. Pa Šule se na debatama, koje su bile otvorene za javnost, dičio time kako ga je Vučić pohvalio. Postajemo stranka satelit režima - kaže Bislimi i ocenjuje da je "izbor Šuleta za predsednika DS produžio vek Vučićevoj vlasti za bar četiri godine".

Kako navodi, za razliku od Šutanovca, DS-u je samo pomagao, i nikada nikakvu korist od partije nije imao, već samo štetu.

- Učlanio sam se kada je DS već uveliko bila satanizovana opozicija, a ne vlast. Za razliku od nekih, nemam satove vredne više desetina hiljada evra, mada je opštepoznato da se moja porodica decenijama veoma uspešno bavi privatnim poslom i mogao bih to sebi da priuštim. Međutim, meni je strašno neukusno kada neko na ruci nosi dvosoban stan, pogotovo ako se predstavlja kao socijaldemokratski političar - kaže Bislimi za Danas, a ceo intervju možete pročitati OVDE.

Podsetimo, Bislimija je tadašnji lider partije Bojan Pajtić postavio na funkciju poslovnog direktora sredinom februara. Demokratskoj stranci je, kako kaže, pristupio 2012. godine.

  • Neopredeljen glasac

    30.09.2016 08:29
    U inat sad napravite vojvodjanski DS, dovedite mlade ljude i gotovo. Srecno!
  • Ns

    30.09.2016 07:31
    Covek milioner sa 25 godina vozi porsche panameru i zivi u vili a prica o postenju i moralu. Novi Sade sta si docekao.........
  • mama

    29.09.2016 22:45
    O, da, umiremo od neizvesnosti! Da li će neki koji su svoje odsvirali, iz stanke koja je svoju (i našu šansu) definitivno prokockala, udrženi sa likom koji se do sada nije isticao i čiji izgled ne obećava sada napraviti neku stranku koja ce služiti tome da neko od njih nešto ućari? Možda je trebalo da stavite još veći naslov?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija