Mladi naučnik u Beču dobio novo srce, u Srbiji mu rekli da mu ne treba

Milošu Nikoliću, mladom naučniku urađena je transplantacija srca u AKH klinici u Beču.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici "Srce za Milošev osmeh", intervencija je uspešno obavljena 27. oktobra, pored njega je trenutno majka, a potpuni oporavak zahteva vreme i strpljenje.

Miloš Nikolić dospeo je u žižu javnosti kada je tokom prikupljanja novca za odlazak u inostranstvo na transplantaciju, grupa lekara tvrdila da mu transplantacija nije neophodna, jer mu srce radi sa 35 odsto kapaciteta.

Miloševa porodica želela je da dobije i mišljenje lekara u AKH klinici u Beču, te su u januaru ove godine otišli na dodatne analize. U AKH klinici srce je Milošu stalo nekoliko puta, ali je uspešno reanimiran.

Lekari AKH klinike rekli su da je potrebna tranplantacija srca, ali da Miloš mora imati garancije Ministarstva zdravlja i KCS da će dodatni troškovi biti plaćeni ukoliko bude komplikacija, što je ministarstvo i učinilo.
 

  • Rusofil_IQ0

    01.11.2016 17:24
    Nebeski narod, nebesko dr lekarstvo, nebeske ovde po svemu sudeci........

    po meni kriv je narod jer je on slika svega ostalog, sve naopako gledamo, verdnujemo papir a ne znanje (bilo bez fakulteta drzavnih/mega ili samo nauceno), vrednujemo snalazljivost a ne poniznost, verdnujemo gubitnike na geo politickoj sceni a ne pobednike, itd
  • Novosadjan

    01.11.2016 15:09
    A ovaj ugledni "stručnjak" kaže ne treba
  • neko

    01.11.2016 13:56
    I onda se cudimo zasto je nase zdravstvo zvanicno na poslednjem mestu u Evropi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.