Ljajić: Zukorlić je huligan, jači od Vrhovnog suda

Predsedniku skupštinskog odbora za obrazovanje i glavnom muftiji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću dozvoljava se da "radi šta hoće" jer pomenuti ima podršku sa viših instanci, smatra potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.
Ljajić u intervjuu za današnju Politiku navodi da Zukorlić situaciju u islamskoj zajednici koristi za rešavanje ličnih zahteva i to uglavnom kada je reč o bespravnoj gradnji zgrade Univerziteta u Novom pazaru, čiji predsednik je Zukorlić. Takođe, Zukorlić želi da skrene pažnju sa "rugla od centra Novog Pazara".
 
"Zamislite da na Trgu republike sad vidite da neki zida bez ikakvih standarda. Priča se okreće da se dobije podrška u Beogradu. Nažalost, on tu podršku ima odnekud, čim se dozvoljava da može da radi šta hoće, da niko ne interveniše, da se nadležne institucije prave gluve i slepe...", priča Ljajić.
 
Iako je Vrhovni sud presudio da se zgrada univerziteta mora vratiti ljudima koji su je kupili u privatizaciji, ta zgrada se dodatno proširuje, tvrdi Ljajić.
 
"On je tu upao sa naoružanim ljudima, oteo je, navodno jer je bila vakufska imovina, i sad od nje pravi kafiće, butike, zlatare... Od Vrhovnog suda je sigurno jači. Ovo je rezultat", navodi Rasim Ljajić za Politiku.
 
On je naglasio da je Zukorlić "huligan" i ništa drugo do to.
 
"To su iste metode, isti recepti, apsolutno identično sve, nikakve razlike tu nema", zaključava potpredsednik Vlade Srbije. 
 
Ostatak intervjua pročitajte u današnjoj Politici.
 
Podsetimo, Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru odnedavno ne može da upisuje studente ni na jedan od 17 studijskih programa na osnovnim, master i doktorskim studijama, osim za engleski jezik, jednoglasna je odluka Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.
 
Argumenti kojima su odbijene žalbe jesu nerešeno pitanje boravka profesora koji su strani državljani, kao i broj profesora koji su doktorska zvanja stekli upravo na ovom univerzitetu koji nema akreditaciju.
 
Pri odlučivanju o statusu univerziteta, izneto je i prekršt pikantnih detalja: jedan isti profesor predaje i na informatici, ekonomiji, pravu, pedagogiji i psihologiji, jedan direktor državne uprave Crne Gore je u Novom Pazaru zaposlen sa 100 odsto norme, u kartonima nastavnika su pronađeni slučajevi da je profesor magistrirao i doktorirao u roku od mesec i po dana, jedna profesorka je izabrana u redovno zvanje i bila je član sopstvene komisije za izbor...
 
Više čitajte OVDE.
  • Paja

    13.11.2016 11:01
    Tuga od drzave
    Sve sam razumeo i verujem da je tako, jedino mi nije jasno zasto se ne kaze ko je ta visa instanca kad to inace svi znaju. Kad su takve stvari u pitanju iza njih stoji premijer ALEKSANDAR VUCIC, eventualno njegov brat ANDREJ, posle premilera najmocniji covek u Srbiji.
    A LJajic je na to pristao samo da bi bio u vladi i sta se sad pravi lud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija