Odobreno 513 radnih mesta za zdravstvene radnike

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je odobreno 513 novih radnih mesta za medicinske radnike u cilju stvaranja "nove generacije lekara sa novim načinom razmišljanja".

Gostujući na RTS-u, ministar je kazao da je budžet za zdravstvo u 2017. godini "u skladu sa mogućnostima i dovoljan za ono što je planirano".

"Preko dve milijarde ide za najsavremeniju opremu za Klinički centar u Nišu dok smo za retke bolesti predvideli 1,3 milijarde dinara. U narednoj godini planirali smo i pravljenje registra svih obolelih od dijabeta kao i unapređenje kol centra", rekao je Lončar.

On je dodao da će Vlada Srbije u narednih nekoliko dana usvojiti spisak inovativnih lekova.

  • Bjanka

    12.12.2016 08:20
    Malo je to ministre, malo!
  • Zivan

    11.12.2016 23:32
    To je jako malo, nama samo lekara nedostaje najmanje 500, ponajviše rendgenolozi, kardiohirurzi, neurohirurzi, fizijatri, patolozi...
  • krsto

    11.12.2016 22:55
    ajde da vidimo i to
    Kaze da je odobreno 513 mesta pa kad misle da krenu sa zaposljavanjem...samo nesto odobravaju i odvajaju sredstva a nigde nista od toga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.