Novi Zakon o maloletnim počiniocima krivičnih dela sledeće godine

Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je novi Zakon o maloletnim počiniocima krivičnih dela koji će tokom sledeće godine biti pred poslanicima Skupštine Srbije.
Ona je istakla da se neće smanjiti granica odgovornosti, ali da će taj zakon regulisati status maloletnika i omogućiti edukaciju sudija i tužilaca koji se bave tim krivičnim delima.
 
Na pitanje ko snosi odgovornost kada maloletnik počini neko krivično delo, ministarka pravde je rekla da se utvrđuje da li postoji odgovornost roditelja, ali da postoje i vaspitne mere koje se mogu izreći maloletniku.
 
Prema njenim rečima, radi se i na obuci policajaca i tužilaca koje su predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.
 
Upitana da li izgradnja novog kazneno-popravnog zavoda u Pančevu znači da više neće funkcionisati zatvor koji se nalazi u centru tog grada, Kuburović je rekla da nije primereno da zatvor bude u centru grada, a da će novim zavodom biti povećan kapacitet na 500 osuđenika i pritvorenika.
 
- Poboljšavamo kapacitete, jer postoji prenaseljenost u zatvorima, ispunjavamo kriterijume EU i često zaštitnik građana Saša Janković piše o prenaseljenosti. U Srbiji je kapacitet za 9.500 ljudi, a imamo oko 10.700 - dodaje ministarka.
  • ns

    24.12.2016 14:58
    ...
    Dajte I POSTUJTE zakon sto pre, poubijase se deca! Nema poente da se odugovlaci. Sto pre!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija