DS će najverovatnije podržati Sašu Jankovića za predsednika

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac najverovatnije će na sednici predsedništva u utorak predložiti da kandidat te partije na predstojećim izborima za predsednika Republike bude zaštitnik građana Saša Janković.

Beogradski mediji pišu da je ovo rezultat sastanka predsednika DS-a i zaštitnika građana, mada ni jedan ni drugi nisu davali izjave tim povodom.

Šutanovac je pre nekoliko dana izjavio da je ta stranka kičma okupljanja i podrška pobedničkom kandidatu i da bez podrške DS-a nijedan kandidat opozicije nema velike šanse. Prema informacijama beogradskih medija, u DS-u se poslednjih dana vodila ozbiljna rasprava o kandidatu, a stranka je bila podeljena na tri struje - na one koji su za Jankovića, grupu koja podržava Jeremića, ali i na deo partije koji je zahtevao da se sam Šutanovac kandiduje.

Za podršku Jankoviću zalagao se i bivši predsednik DS Bojan Pajtić, koji je to i zvanično saopštio. Nakon poslednjeg sastanka Šutanovca i ombudsmana, koji je najavio kandidaturu, izgleda da je izvesno da će demokrate stasti iza Jankovića.

Ombudsmanu je podršku za zasada pružila Nova stranka, dok se ostale opozicione stranke nisu do sada direktno izjasnile. Lider LDP Čedomir Jovanović najpre je rekao da Janković ne može da računa na njihovu podršku, ali je tu izjavu kasnije relativizovao.

  • Rizbo

    09.01.2017 14:04
    Građanski sam orijentisan, što znači da sam antipod prosečnog naprednjaka, ALI zbog šurovanja sa DS, ni ja, a ni moja porodica ga nećemo podržati! I dalje smatram da je od žute hobotnice svaka vlast bolja. Uostalom živi bili pa videli, Janković će se povući i podržati Jeremića, Šutanovac i Jeremić su u odličnim odnosima. I ovi izbori su promašeni i bez cilja.
  • Medveđa usluga

    09.01.2017 12:41
    Nemojte ga vi podržavati, molim vas. Ima veće šanse ako izađe sam svima na crtu. Svi vi ostali ste se ogadili narodu, i mnogi, kao npr. komentator Dragan DS i veeeeliki broj ostalih zbog toga neće glasati za njega ili jednostavno neće izaći na izbore. Šutanovac predsednik stranke??!!??!! Kako više ne shvatate da morate da menjate likove koji su se svima ogadili ako mislite da ponovo neda budete na vlasti???
  • Neko

    09.01.2017 11:40
    Šabića za Predsednika !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.