Odšteta za ujed psa samo ako je uslikan

Ukoliko vas pas lutalica ujede u Valjevu i želite da od Grada naplatite odštetu, moraćete kao dokaz da priložite fotografiju psa.
Ovu odluku gradske vlasti su donele kako bi se osigurale jer su u 2016. godini za ujede pasa lutalica građanima isplatili skoro   24 miliona dinara  
 
U ovoj gradskoj odluci piše i da će oštećeni u pratnji komunalnog inspektora morati da pronađe psa koji ga je napao. 
 
"Po novoj odluci oštećeni građanin podnosi prijavu nakon ujeda ili napada psa lutalice odeljenju Gradske uprave nadležnom za inspekcijske poslove. Radi utvrđivanja daljih činjenica vezanih za događaj, oštećeni zajedno sa komunalnim inspektorom izlazi na lice mesta i fotografiše psa lutalicu ako je to moguće. Komunalni inspektor je potom dužan da sa nadležnom službom Zoohigijene organizuje identifikaciju i hvatanje psa lutalice", stoji u odluci Gradskog veća Valjeva.
 
Kako navode, cilj "fotografisanja i identifikacije" jeste da se utvrdi da li je "pas napadač" zaista lutalica i u nadležnosti Grada ili je reč o psu koji ima vlasnika ali je pušten na ulicu.
 
U tom slučaju Grad bi se ogradio od odgovornosti, a ujedeni građanin bi isplatu odštete morao da traži od vlasnike životinje. U gradskom azilu koji je prebukiran smešteno je više od 150 lutalica, ali je procena da na ulicama i dalje ima duplo više pasa.
  • Ruska

    21.11.2017 22:26
    CAPN'O me pas lutalica
    Mene je sinoc ujeo pas lutalica dok sam se biciklom vracala kuci. Sta vise, bilo ih je u coporu,tri ili cetiri komada, trcali uz mene i sa jedne i sa druge strane, podigla sam noge da me ne uhvate,ali posto je bajs poceo da usporava,spustila sam nogu na pedalu da pokrenem bicikl brze i tad me ujeo jedan od psa. Osetila sam kao da me je samo stipnuo, posto je bilo hladno napolju,pa nisam odmah ni odreagovala niti pogledala ranu,ali kada sam dosla kuci osetila sam kao da me steze koza na tom mestu i pulsira.. bogami ogrebotina od dva cm..a okolo izgrebano samo. Jutros je vec druga prica,okolo modro i naduveno..otisla sam u ambulantu,previli mi i pelcovali me:) posto je Arandjel danas nisam nasla ni jednog treznog vozaca,ali sutra idem na infektivno ili tako nesto,nije mi uput pri ruci sad a posle i u policiju da prijavim sve to. Ne moze slika ovde da se postavi,a htela sam bas.
  • Truba

    24.01.2017 09:04
    Bravo za komentare svih. VALJEVSKa vlast brine o tome koliko ce pare da izdvoji za odštetu od ujeda pasa a ko zna koliko pare potroše na njihovo preznojavanje inoks nje po raznim ugostiteljskih objektima koji su vlasnici partijski kolege. Sramota da dete prvaka ujede pas ko ce da traži kera i slika uplašeni prvaci ili baba koja ga čuva dok njegovi roditelji zaradjuju da se preživi.
  • Sale

    24.01.2017 00:08
    hahaha
    Samo glupavo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.