Državni sekretar Jablanović podneo ostavku zbog zloupotrebe službenog vozila

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku zbog zloupotrebe službenog automobila.
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je prihvatio ostavku Jablanovića i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.
 
"Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste", rekao je Vulin. 
 
Vulin je rekao da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije (Pokret socijalista) i zato što mu je prijatelj "bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu Ministarstva". 
 
On je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji. 
 
Podsetimo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Marku Jablanoviću, bratu Aleksandra Jablanovića, a zbog trgovine marihuanom. Mediji su preneli da je u trenutku privođenja Jablanović bio u službenom automobilu Ministarstva rada.
  • bane

    26.01.2017 18:18
    ...
    I to ce samo tako da se zataska sa jednom ostavkom koja u prevodu znaci da ce dobiti uhlebljenje na jos boljem mestu sa vecom platom i manjom odgovornoscu..
    Kad bi u toj vladi bilo postenja prvi bi AV trebao da reaguje..podeli kazne i otkaze, da ostavku i prestane da se bavi politikom tj. vrati se svom prvobitnom poslu i zivi mirno kao i ostali gradjani..
  • ex chapman

    26.01.2017 15:39
    ostavka?
    ostavku treba da podnese Vulin, po "komandnoj odgovornosti". a Jablanović treba da bude šutnut iz Ministarstva (a ne da podnese ostavku "kao častan čovek") i da bude pod istragom kao i njegov brat!
  • Bill

    26.01.2017 13:43
    Mogu zamisliti čega tu sve nema, samo, ovo je slučajno isplivalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija