LSV još nije odlučila kome daje podršku, Čanak i dalje potencijalni kandidat

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da još nije doneta odluka kog kandidata će LSV podržati na izborima za predsednika Srbije i da to može odlučiti samo Glavni odbor.
Čanak je za N1 rekao da se na sednici Predsedništva stranke govorilo o predsedničkom kandidatu i da je dogovoreno da se obave razgovori sa Sašom Jankovićem. Čanak je, međutim, naveo i da će "iako nema takvih ambicija", ipak prihvatiti da bude kandidat ukoliko Glavni odbor (GO) LSV donese takvu odluku, zbog stanja u zemlji i regionu.
 
"Mi ćemo pokušati da razgovaramo sa ljudima koji su orijentisani na građansku opciju i desni i levi centar. Sigurno je da nećemo razgovarati sa desničarima s kojima nemamo dodirnih tačaka i naravno sa eventualnim kandidatom vladajuće garniture. Ukoliko GO donese odluku da ja budem kandidat, prihvatiću", rekao je Čanak.
 
On je kazao da se posle sastanka Predsedništva, sa Jankovićem dogovorio da se vide proteklog ponedeljka, ali da je dan pre sastanka dobio SMS poruku Jankovića, da on ne misli da treba da se sastanu. "Dobio sam SMS poruku da on ne misli da treba da se srećemo i da je on shvatio ukoliko ću se ja kandidovati da ne treba da razgovaramo", kazao je Čanak. 
 
Lider LSV je rekao da od Jankovića sada zavisi da li će biti sastanka i dodao da ga čudi stav Jankovića da je problem da se sretne sa bilo kim ko hoće da ga podrži. 
 
On je kazao i da je bio zaprepašćen odlukom Marinike Tepić da istupi iz LSV kada konačna odluka o predsedničkom kandidatu nije doneta.
 
Čanak: Jeremić profesionalac, ali...
 
Govoreći o Vuku Jeremiću kao predsedničkom kandidatu, on je rekao da misli da su razlike između njih prevelike. Za Jeremića je rekao da je "jedan od najprofesionalnijih kandidata, s velikim diplomatskim iskustvom, sposobnošću javnog nastupa" i da može da "bude okosnica stvaranja neke nove grupacije desnog centra u Srbiji".
 
Po Čanku, međutim, problem s Jeremićem je to što nastavlja tradiciju preuzimanja postojećih poslanika i pravljenja poslaničkog kluba od, na izgled nezavisnih poslanika a takvo "naknadno krojenje izborne volje građana nije dobro". 
 
On je i Jeremiću i Jankoviću zamerio što nisu reagovali na gostovanje haškog osuđenika na tribini Srpske napredne stranke u Beškoj i što su reagovali samo zbog napada na pripadnike Inicijative mladih za ljudska prava.
  • Vlada

    02.02.2017 15:02
    Početak kraja jedne debilne ideje zvane neovisna Vojvodina. Posle ovog bumbara ostaju samo mušice, da iritiraju svojim zujanjem.
  • MiX

    02.02.2017 14:24
    Kad se mora, mora se
    Čanak će se kandidovati ako to od njega bude tražio Vučić, a ne Glavni odbor LSV-a. I to sad svi vidimo, jer su sve maske pale... Gledao sam nastup na N1. Na pokvaren način je opljuvao Jankovića i DS, dok je Vučiću, kako veli, sve rekao u lice. Kakav hohštapler! Jankovića i DS napada javno, a Vučića, tobože, nasamo.
  • Vlada

    02.02.2017 13:52
    Samo Janković
    Ajmo sada svi u glas onu našu: "Sluge režima! Jer vi ste sluge režima! Slugee reeeežiiiimaaa..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija